Del Potro lagano do drugog kola

Bolji od Tiafoea

Del Potro lagano do drugog kola

E. Čaušević, foto: EPA

Argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u drugo kolo Australian Opena.

Del Potro je danas u prvom kolu savladao američkog tenisera Francesa Tiafoea sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:3). Amerikanac je pokušao da pruži nešto ozbiljniji otpor protiv Argentinca, ali nije baš u tome uspio.

Prvi set trajao je 37 minuta, a Del Potro je bez problema uspio da slavio sa 6:3. U drugom setu Tiafoe je pružio nešto bolju igru, no to mu nije bilo dovoljno da izjednači na 1:1. Nakon 53 minute igre drugi set Argentinac je dobio sa 6:4.

U trećem setu već je bilo jasno da će Del Potro nastaviti svoj put u Melburnu, te da će se plasirati u drugo kolo. Amerikanac je pokušao što duže da ostane u meču, no nije uspio izbjeći poraz od 3:0 u setovima.

Australian Open, 1. kolo:

Del Potro - Teafoe 3:0 (6:3, 6:4, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi