Nadal se oprostio od Australian Opena: Čilić u polufinalu!

Španac predao meč u petom setu

Nadal se oprostio od Australian Opena: Čilić u polufinalu!

A. Beganović

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale prvog Grand Slama sezone, Australian Opena i to nakon što je Rafael Nadal predao meč u petom setu zbog povrede

Sjajan meč u četvrtfinalu odigrali su najbolji svjetski teniser Radael Nadal i Marin Čilić i velika je šteta što španski tenoser zbog povrede nije izdržao do kraja.

Na samom otvaranju viđena je izjednačena igra, a prvi set odlučen je u samom finišu. Pri rezultatu 4:3, Nadal je oduzeo servis Čiliću za 5:3, a treću set loptu na svoj servis je iskoristio za vodstvo 1:0.

Hrvatski teniser nije "gubio glavu" i iako je u drugom setu prvi izgubio servis uspio je dva puta zaredom "breaknuti" Nadala za izjednačenje po setovima.

Treći set je otišao u tie break u kojem se bolje snašao najbolji svjetski teniser i u tim momentima se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Međutim, tako nije mislio hrabri Čilić koji je u četvrtom setu u kojem se na povredu žalio Nadal, igrao sjajno i uspio je meč odvesti u odlučujući peti set.

Vidjelo se da Nadalova povreda nije bezazlena, dao je Španac sve od sebe, no nakon što mu je Čilić oduzeo servis za vodstvo 2:0 stisnuo je ruku danas boljem od sebe.

Hrvatski teniser će u polufinalu snage odmjeriti sa Kyelom Edmundom.

Australian Open, četvrtfinale:
Čilić - Nadal (predao) 2:2 (3:6, 6:3, 6:7, 6:2, 2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi