Wawrinka ispao, Čilić teškom mukom prošao dalje

ATP Queen's

Wawrinka ispao, Čilić teškom mukom prošao dalje

Švicarski teniser Stan Wawrinka eliminisan je danas u osmini finala turnira u Queen'su od strane Amerikanca Sama Querreyja, dok je Hrvat Marin Čilić prošao dalje nakon što je pobijedio Luxemburžanina Gilesa Mullera.

Wawrinka igra katastrofalnu godinu nakon što se vratio poslije problema sa koljenom, a to je potvrdio i danas u Queen'su gdje je izgubio već u svom drugom nastupu.

Querrey je dobio prvi set nakon što je napravio dva i pretrpio jedan brejk rezltatom 7:5, ali Wawrinka je odgovorio u taj brejku drugog i slavio sa 7:3 za izjednačenje na 1:1. Ipak, obzirom da su ta dva seta trajala prilično dugo, a Wawrinka nije u nekoj posebno dobroj fizičkoj spremi, Amerikanac je u posljednjem setu imao prilično lak zadatak i slavio je sa 6:1.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića koji je u posljednjem meču dana porazio Gilesa Mullera sa 2:1. Marin je po setovima slavio sa 4:6, 6:3 i 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije