Freitag slavio na domaćem terenu
Foto: EPA

Trijumf njemačkog skakača

Freitag slavio na domaćem terenu

M. Šljivak

Nijemac Richard Freitag pobjedio je danas u Neustadtu na velikoj skakaonici.

Freitag je slavio nakon velikih problema koje su imali organizatori zbog loših vremenskih uslova, pa je tako održana samo jedna serija.

Njemački skakač je pobjedu ostvario skokom od 145 metara i sa ukupno 128.4 poena, a iza sebe je ostavio Andreasa Willinger iz Austrije koji je imao skok od 139.5 metara i 126 bodova.

Na postolju se danas još našao i Norvežanin Daniel Andre Tande sa 135.5 metara, a bez trećeg mjesta je ostao Japanac Junishiro Kobayashi koji je imao dva metra duži skok, ali je prizemljio uz dosta problema i ostao je bez važnih bodova.

Freitag je vodeći i u Svjetskom kupu. Ima ukupno 370 bodova, Wellinger je drugi sa 319, a Tande treći sa 280 bodova. Aktuelni prvak Stefan Kraft iz Austrije je četvrti sa 212 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti