Budućnost dovela veliko pojačanje: Justin Doellman potpisao za crnogorsku momčad

Prethodno nastupao za Anadolu Efes

Budućnost dovela veliko pojačanje: Justin Doellman potpisao za crnogorsku momčad

E. Ganibegović

Budućnost VOLI je danas na svojoj službenoj stranici objavila kako je njihovu momčad pojačao iskusni Justin Doellmanom.

Naime, ovaj 32-godišnji Amerikanac je prethodno nastupao u redovima Anadolu Efesa, međutim svoju karijeru će nastaviti u Crnoj Gori braćeni boje Budućnosti. Dres crnogorske momčadi nosit će do kraja sezone. 

U Evropi nastupa još od 2007. godine. Nosio je najprije dres Choleta, pa zatim Besancona, Orleansa, Lucentuma, Manrese, Valencije, Barcelone i na kraju Anadolu Efesa.

Povodom dolaska velikog pojačanja u Budućnost oglasio se i predsjednik kluba Dragan Bokan, koji je rekao sljedeće:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Doellman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima budžeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra."

"Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan, ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba torišiti riječi, njegovo ime je svrstano u sami vrh košarke na našim prostorima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi