Čudo prirode: Zion još uvijek raste, ne znamo kako će izgledati u budućnosti

Prvi pik NBA drafta

Čudo prirode: Zion još uvijek raste, ne znamo kako će izgledati u budućnosti

M. Šljivak

Zion Williamson je već velika NBA zvijezda iako još uvijek nije odigrao nijedan zvanični meč za New Orleans Pelicanse.

Pravio je Zion čuda na univerzitetu Duke. Imao je zaista stravične partije i na kraju je izabran u NBA ligu prvim pikom od strane New Orleans Pelicansa.

Williamson je trenutno visok 201 centimetar i ima 130 kilograma, a generalni menadžer Pelicansa David Griffin tvrdi da 19-godišnji košarkaš još uvijek raste i da se ne zna kako će u budućnosti izgledati.

"Ne vjerujem da još uvijek možemo odrediti njegove mjere. Zion još uvijek raste i razvija se. Nismo još uivjek sigurni kako će izgledati u budućnosti", rekao je Griffin.

Mnogi se plaše da će u budućnosti Zion zbog svoje kilaže imati ogromnih problema sa povredama.

Jednu takvu je zadobio u Ljetnoj ligi. Igrao je samo devet minuta kada mu je stradalo koljeno i sigurno će pred Pelicansima biti ogroman posao, ali i strah kada je Zion u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi