Euroliga zaprijetila neigranjem utakmica u Grčkoj

Nakon napada na sudije

Euroliga zaprijetila neigranjem utakmica u Grčkoj

A. Čaušević

Euroliga je napad na sudije utakmice Panathinaikos - Barcelona opisala kao kriminalnim i kukavičkim činom te upozorila grčke timove neigranjem utakmica u toj zemlji. 

U saopštenju se navodi kako su dvije osobe kukavički napale sudije, delegeta i vozača taxija koji ih je prevozio u hotel iz OAKA dvorane. Službena lica su Grčku napustili pod pratnjom policije.

Navodi se da Euroliga više neće tolerisati ovakve postupke uz naglasak da ako se napadači identifikuju bit će im doživotno zabranjeno da prisustvuju događaju najjačeg košarkaškog takmičenja na tlu Evrope.

"Ovaj napada je nezapamćen u 20-godišnjoj historiji takmičenja. Ako se u Grčkoj ponovi sličan događaj i ne bude garantovana sigurnost za gostujuće timove, sudije i ostatak akreditovanog osoblja odmah će na snagu stupiti premještanje svih euroligaških utakmica van Grčke", navodi se u saopštenju.

Inače, meč igran u petak Barcelona je riješila u svoju korist rezultatom 81:92 nakon odlične posljednje četvrtine. Među napadnutim sudija se nalazio i poznati Luigi Lamonica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi