Trejdovali su ga usred same utakmice, sada je spreman za osvetu

Barnes protiv "svojih"

Trejdovali su ga usred same utakmice, sada je spreman za osvetu

E. Škorić

Harrison Barnes doživio je prije dvije godine ono što igrači ni u najgorim morama ne žele da im se dogodi.

Američki profesionalni sport, naročito NBA, jednostavno je takav da emocije ne postoje. Bogati vlasnici franšiza mogu da vas trejduju (zamijene) bez imalo grižnje savjesti, da rade s vama što god požele i upravo to je na svojoj koži osjetio Harrison Barnes.

Košarkaš Dallas Mavericska je vijest o trejdu u Sacramento Kingse saznao dok je sjedio na klupi u toku utakmice. Njegov izraz lica sve govori kada je saznao da ide u Kingse u zamjenu za Justina Jcaksona i Zacha Randolpha. I ko zna kako se jadan tada osjećao?

Sve se dešavalo krajem trejd roka, u zadnjim minutama, kada je Dallas žurio da okonča ovaj posao, pa nije mogao čekati ni sami kraj utakmice. Barnes je, kada se sve već dogodilo, ostao na klupi i više nije igrao. U toj utakmici protiv Charlottea, a to je sada najmanje važno, ubacio je 10 poena.

U ranim satima s ponedjeljka na utorak Barnes ima priliku za osvetu, budući da njegovi Kingsi dočekuju Maverickse. Ako iko želi pobjedu i da pritom ostvari rekord karijere onda je to ovaj čovjek. No, naravno, pitanje je i koliko će mu to dozvoliti Luka Dončić, Porzingis i ostatak ekipe iz Dallasa.

Kingsi su protekle večeri igrali protiv Golden State Warriorsa i poraženi su sa 117:113, te su ostali praktično bez prilike da se domognu play-off mjesta. Dallas je šesti s omjerom 33-26 i pokušat će da završi ispred Portlanda i Memphisa, Golden Statea ili San Antonija kako bi odmah upao u tzv. osminu finala.

Vratimo se kratko ponovo do Barnesa. On je ove sezone odigrao 57 utakmica i ima prosjek od 16 poena, 6.6 skokova i 3.5 asistencija. To su znatno bolji prosjeci u svim parametrima od onih koje je imao kroz karijeru (13.9p, 5.1s i 1.8a).

Osim u Dallasu igrao je još u Golden State Warriorsma četiri sezone, a upravo s njima je 2015. godine jedini put bio prvak NBA lige. S reprezentacijom SAD-a je godinu dana kasnije osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

MaxBet nudi mogućnost igranja i na sam meč Sacramento - Dallas, ali čak postoji i opcija da odaberete hoće li Barnes večeras otići preko ili će ostati ispod zadane margine broja poena. Zapratite MaxBet kladionicu na Facebooku i Instagramu.

Top Komentari

makelele
Iako je to bilo prije par sezona, moram reci da mi ga je zao.. zamisli primaš 20 miliona dolara godisnje u dalasu i odjednom ti uprava kaze da moras spakovat stvari i ici primati 20 miliona dolara u jedan drugi grad.
5 0
amex
Koje gluposti objavljuju, ne vjerujem..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi