Lakersi jedva protiv Hornetsa

Kobe odigrao katastrofalno, ali pogodio za pobjedu

Lakersi jedva protiv Hornetsa

M. Skaka

Kobe Bryant pogodio je trojku 20 sekundi prije kraja susreta protiv New Orleans Hornetsa te svom timu donio pobjedu od 88:85.

Ostao je heroj susreta, ali bio je tu u stvari samo treći koš iz igre za Kobea koji je na kraju utakmice na svom saldu imao samo 11 poena uz šut 3/21. Pau Gasol ubacio je 21 poen uz 11 skokova, Buynam 19 poena u 10 skokova, a double-double imao je i Ramo Sessions sa 10 poena i isto toliko asistencija.

Na drugoj strani Jarret Jack imao je 18 poena i 10 asistencija, ali je i promašio šut za poravnanje 5 sekundi prije kraja. Jason Smith je dodao 17 poena i 10 skokova dok je Al-Farouq Aminu ubacio još 10.



U Philadelphiji je Elton Brand postigao 13 od svojih rekordnih 25 poena u posljednjoj četvrtini i tako pomogao domaćem timu da se vrati nakon zaostatka i slavi nad Atlanta Hawksima sa 95:90.

Atlanta je na tabeli odmah iznad Philadelphije, pa je ova pojeda posebno važna, pogotovo imajući u vidu da su Sixersi u prošlom susretu pretrpili poraz od 21 poen razlike od Washingtona.

Uz Branda dobru predstavu pružio je i Andre Iguodala sa 18 poena. U dresu Atlante najbolji je bio Josh Smith sa 34 poena, a pomogao mu je i Joe Johnson sa 15.

Ovo je treći poraz za Atlantu u posljednje četiri utakmice, loša serija koja je stigla nakon niza od četiri uzastopne pobjede.



New York Knicksi vratili su se nakon povrede Lina uvjerljivom pobjedom nad Cavaliersima od 91:75. JR Smith zabio je 20 poena, a Carmelo Anthony 19, dok dok Tyson Chandler sa 14 poena i 12 skokova što je znak da i pored povreda, Knicksi imaju dovoljno igrača.

Inače, Jeremy Lin će ići na operaciju koljena zbog potrganog meniskusa i moguće je da će propustiti narednih 6 sedmica. Uz već povrijeđenog Amare Stoudemirea Knicksi će se mjesto koje vodi u playoff pokušati zadržati bez svog drugog i trećeg strijelca.



Detroit Pistonsi i Charlote Bobcatsi odigrali su i produžetak napet do kraja. Samo dvije minute prije kraja Bobcatsi su imali 8 poena prednosti (93:85), ali susret je u produžetak odveo Will Bynum trojkom 15 sekundi prije isteka regularnog vremena, a onda su Pistonsi imali više koncentracije i slavili sa 110:107.

U produžetku Jonas Jerebko je donio prednost Detroitu 105:103, manje od minut prije završetka a prednost je i povećana na 108:104 prije nego što će Reggie Williams ubaciti trojku na samo 6,4 sekunde na semaforu. Ipak, Tayshaun Prince pogodio je dva bacanja za Detroit, a Byron Mullens i Williams promašili trojke za Bobcatse i tu je bio kraj susreta.



U pobjedi Spursa nad Pacersima 112:103 Tim Duncan je bio odličan sa 23 poena i 11 skokova. Spursi su trenutno tim sa najboljom formom u ligi uz sedam uzastopnih pobjeda.

Tony Parker i Manu Ginobili ubacili su po 18 poena, a za Indianu isto toliko zabili su Paul George i Danny Granger.

I pored sjajne serije, San Antonio Spursi nisu se uspjeli probiti na provi mjesto, te i dalje zaostaju za Oklahoma City Thunderom koji je također uhvatio niz pobjeda.




U Milwaukeeju Grizzliesi su savladali Buckse sa 99:95, u Sacramentu Netsi bili bolji od Kingsa sa 111:99, a u Los Angelesu Clippersi nastavili niz pobjedom nad Jazzom od 105:96.


NBA, subota:

L. A. Lakers - New Orleans Hornets 88:85
Detroit Pistons    - Charlotte Bobcats 110:107 (OT)
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 91:75
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 95:90
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 112:103
Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 95:99
Sacramento Kings - New Jersey Nets 99:111
L. A. Clippers - Utah Jazz 105:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti