Litvansku zvijezdu opljačkali za vrijeme utakmice

Motiejunas ostao bez 6.000 eura

Litvansku zvijezdu opljačkali za vrijeme utakmice

Jedan od najboljih litvanskih košarkaša Donatas Motiejunas opljačkan je za vrijeme utakmice protiv Ukrajine koja se igrala u Tel Avivu.

Izraelski mediji javljaju da su lopovi provalili u sobe pojedinih litvanskih košarkaša u luksuznom hotelu Hilton u Tel Avivu, ali da je najviše nastradala zvijezda Houston Rocketsa.

Kako se navodi, Motiejunasu je ukradeno 6.000 eura, dok su neki njegovi saigrači ostali bez kreditnih kartica i satova, iako je PR litvanskog saveza Vaidotas Zajarskas izjavio da nije siguran kakve su gubitke pretrpjeli i kolika je tačna šteta.

Litvanski košarkaši su prethodno primijetili da im se sobe često sređuju i obilaze (dva puta dnevno), a postoji sumnja da su lopovi imali elektronske ključeve.

Litvanci su, poput ostalih selekcija koje svoje utakmice Evropskog prvenstva igraju u Tel Avivu, smješteni u Hiltonu u kojem će se zadržati do četvrtka, kada slijedi odlazak u Istanbul gdje se igra druga faza Eurobasketa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi