Bosanac će  sutra zaigrati protiv Dončića u osmini finala, a najveća želja mu je - Lukin autogram!

Posebno iskustvo za Bratanovića

Bosanac će sutra zaigrati protiv Dončića u osmini finala, a najveća želja mu je - Lukin autogram!

E. Škorić

Belgijski reprezentativac bh. korijena Haris Bratanović govorio je uoči subotnjeg duela sa Slovenijom.

Moralo bi da se desi neko veliko čudo da Belgija u subotu od 14:45 sati pobijedi Sloveniju, ali pravi sportisti uvijek vjeruju. Belgija je autsajder, veliki, ali ne odustaje od svojih snova.

Pokušat će da "uzme mjeru" aktuelnom prvaku Evrope, a Luki Dončiću i društvu će se suprostaviti i košarkaš Oostendea, Bosanac pod belgijskom zastavom, Haris Bratanović.

"Čeka nas teška utakmica, svjesni smo toga. Slovenci imaju košarkaše koji igraju na najvišoj razini, a naravno i Luku Dončića. Ovo je nešto veliko za nas, jedinstvena je prilika igrati protiv takvih igrača", rekao je Bratanović, koji zajedno sa suigračima vjeruje da timskom igrom mogu dovesti u probleme i Slovenca.

Možda zaustave i Luku Dončića, ali Bratanović ima druge planove sa slovenskom megazvijezdom.

"Bilo bi lijepo da mogu dobiti autogram od Luke", rekao je 21-godišnji košarkaš i nasmijao košarkašku javnost. Ujedno je pokazao i da je Luka mnogima ne samo protivnik, već i idol.

Oglasi

Haris je imao mogućnost nastupa za selekciju BiH, ali je odbio poziv i odlučio se igrati za zemlju u kjoj je rođen.

Iako je igrao u Barceloni i smatrao se ogromnim talentom, predaleko je od nivoa Slovenca koji je već postao jedan od najboljih košarkaša na svijetu, nakon što je napustio Real Madrid i potpisao za Dallas Maverickse.

Bratanović je i dalje mlad, ali pitanje je koliko može u karijeri. Samo igranje na Eurobasketu protiv velikih je za njega ogromna stvar.

Sve mečeve nokaut faze Eurobasketa možete pronaći i na sajtu Volcanobet kladionice sa vrhunskim kvotama. Kliknite OVDJE i sami se uvjerite u to! 

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi