Mogu li Knicksi zaustaviti niz od 13 poraza?

Svi u New Yorku prate stanje Studemirea

Mogu li Knicksi zaustaviti niz od 13 poraza?

New York Knicksi u četvrtfinalnoj seriji NBA doigravanja protiv Miamija gube sa 3:0 i na korak su od ispadanja. Upravo zbog toga svi u klubu se nadaju da će se do četvrte utakmice oporaviti Amare Studemire.  

Nakon druge utakmice ove serije, kada je Stoudemire u naletu bijesa zbog poraza lijevom šakom udario u zaštitna vrata aparata za gašenje požara dogodila se neugodna povreda nakon koje je ruka ovoga igrača zaradila mnogo šavova. Kako sam igrač kaže, moglo je biti i gore. Samo su milimetri dijelili krhotine stakla od nerva u ruci.

 

Trener Knicksa Mike Woodson svaki dan osluškuje mišljenja doktora, jer oni će i odlučiti da li će Stoudemire na parket u četvrtoj utakmici protiv Miamija, koja se igra u nedjelju navečer, 6-og maja.

 

"Nislim da će igrati", kaže Woodson.

 

"Mislim i da on želi igrati i ukoliko doktori kažu da može, uvrstit ću ga u tim."

 

Sam igrač je mišljenja da postoje velike šanse da zaigra, ali da i ukoliko se to desi lijeva šaka naravno neće i ne može biti u idealnom stanju.

 

"Ja sam timski igrač i sada tenutno mislim  da svaku šansu koja nam se ukazuje moramo probati iskoristi. U nedjelju moramo igrati što snažnije koliko možemo. Želim da budem uz svoje suigrače, ali i navijače te da im se i na taj način odužim za svu podršku koju sam imao ovih dana", kazao je Amare Stoudemire.

 

Ukoliko Knicksi izgube i ovu utakmicu protiv Heatsa to će im biti 14 utakmica play-offa koju su izgubili u seriji koja je najduža u NBA ligi. Da bi se zaustavio ovaj niz jasno je zašto tim iz New Yorka očekuje pomoć čak i od igrača čija šaka očito nije zdrava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.