Nevjerovatne scene na košarkaškom meču: Brutalno udario protivnika u lice pa mu se zatim i narugao
Abueva je nakon svega dobio suspenziju na neodređeno vrijeme

Igrač koji je već pravio probleme ponovo u centru pažnje

Nevjerovatne scene na košarkaškom meču: Brutalno udario protivnika u lice pa mu se zatim i narugao

S. Pašalić

Košarkaš Carlos Abueva još jednom je potvrdio zašto ima nadimak "Zvijer".

U utakmici filipinske lige on je došao u sukob sa bivšim NBA igračem Terrenceom Jonesom koji sada također igra u ovoj ligi.

Bivši igrač Houston Rocketsa je tokom utakmice u jednom trenutku udario Abuevu u međunožje, a nakon toga je na putu prema putu plesao od sreće što je čini se dodatno iznerviralo "Zvijer".

Abueva je odmah u narednom napadu iskoristio priliku da se osveti Jonesu te ga je brutalno udario po licu zbog čega je Jones završio van terena.

Igrači oba tima su zatim spriječili još veću tuču, a Abueva je nakon odlaska na klupu zaplesao i narugao se Jonesu.

On je nakon svega suspendovan na neodređeno vrijeme, dok će Jones morati platiti kaznu od 2000 eura.

Ovo nije prvi put da Abueva pravi incidente. Utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci između Filipina i Australije obilježila je tučnjava koju je upravo započeo Abueva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

On je nakon toga dobio najtežu moguću kaznu od FIBA-e od šest utakmica suspenzije, ali čini se da ga to nije naučilo pameti.

Promo

Top Komentari

a1ka
Na putu prema putu = aplauz. Ovdje jos nisam procitao clanak koji u sebi be sadrzi minimalno 5 velikih pravopisnih gresaka.
4 0
Mirsad
Ante, Ante, agresorski govnopojedač iz kante!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi