Velike promjene u NBA Draft lutriji

Dosta je bilo tenkovanja

Velike promjene u NBA Draft lutriji

E. Ganibegović

NBA je odlučila uvesti novitete, pa je tako sada riješila da promijeni format po kojem se održavala lutrija za draft.

Naime, promjene će na snagu stupiti od 2019. godine, a po novoj lutriji za draft tim sa najlošijim skorom u ligi imat će manje šanse da osvoji prvi pick.

Već godinama se liga bori da ograniči "tenking", tj. namjerno gubljenje utakmica kako bi se dobila što bolja pozicija pred draft. 

Prema novim pravilima, tri najlošije plasirana tima imat će po 14 odsto šanse da dobiju prvu poziciju na draftu, dok je prije najlošiji ima 25 odsto, drugi najgori 19,9 odsto, a treći 15,5 odsto.

Ovim potezom predstavnici lige se nadaju kako će obeshrabriti timove koji u sezone ulaze bez ikakvih ambicija. 

Uglavnom najlošiji tim u sezoni neće moći da bira ispod pete pozicije, drugi najlošiji ispod šeste, a treći ispod sedme.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi