Za ulazak u prvi tim: Mozzart donirao dresove KK B.I.G. Visoko 

Omladinci žele da krenu stopama predsjednika kluba 

Za ulazak u prvi tim: Mozzart donirao dresove KK B.I.G. Visoko 

Sponzorski tekst

U Košarkaškom klubu B.I.G. u Visokom sa mladim, talentovanim igračima rade već pet godina. 

Trenutno okupljaju oko 80 perspektivnih košarkaša i košarkašica, a ovaj tim zapravo je odskočna daska za ulazak u prvi ekipu KK Visoko. Njihov trud i zalaganje u radu sa mladim naraštajima prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su na adresu kluba poslali dvije nove garniture dresova. 

-Mi smo presrećni, mnogo nam ova donacija znači. Svakako smo planirali da nabavimo dresove jer su nam baš bili potrebni, tako da je ova oprema stigla u pravi čas. Zbog toga smo veoma zadovoljni, kvalitet dresova je odličan- kaže predsjednik KK BIG Visoko, Haris Genjac. 

Za Harisa se u Evropi i te kako čulo, posebno u Španiji i Italiji, pa ne čudi što omladinci žele njegovim stopama…  

A omladinci iz Visokog, podijeljeni u selekcije pioniri, kadeti i juniori polako grade svoj put uspjeha. Trenutno igraju Ligu mladih Zeničko-dobojskog kantona gdje veoma dobro kotiraju na tabeli, a trude se da se održe pri vrhu tabele iz sezone u sezonu. 

Ipak, najveći uspjeh ovom klubu su donijele kadetkinje koje su osvojile treće mjesto na nivou ZDK na završnici takmičenja. 

Dok omladinci vrijedno treniraju i bilježe prve sportske uspjehe, treneri ih pažljivo posmatraju ih selektuju one koji su za prvi tim prijateljskog KK Visoko. 

Podršku u radu klubu pruža Grad Visoko, nadležna ministarstva, a od sada za njih navija i kompanija Mozzart. 

Donacija ovom klubu stigla je u okviru Mozzartove tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Njihov humanitarno-sportski karavan do sada je obišao brojne klubove širom BiH koje su usrećili novom opremom.