Zion Williamson: Ja Morant favorit je za rookieja godine i taj status je i zaslužio

Birane riječi prvog picka drafta 2019. godine

Zion Williamson: Ja Morant favorit je za rookieja godine i taj status je i zaslužio

Prvi pick prošlogodišnjeg drafta, Dukeov krilni centar Zion Williamson, kojeg su izabrali New Orleans Pelicansi dao je svoje mišljenje o utrci za rookieja godine.

Gostujući u showu kod Ernieja Johnsona "NBA together" Williamson je pohvalno pričao o Memphisovom Ja Morantu i kazao da je Morant zaslužio status favorita za tu nagradu.

"Ja je moj brat, sretan sam zbog njega. Radio je naporno za sve ovo i zaslužio sve što mu se događa. I odajem mu poštovanje kao što oduvijek i jesam. No ja sam natjecatelj. Želim pobijediti u svemu. Ne mogu sjesti ovdje i reći da ne želim pobijediti. Želim sve. Moj cilj je pomoći svom timu da se domogne doigravanja, a ako je moguće domoći se i titule rookieja godine. Na kraju krajeva, sve je u Božjim rukama" - kazao je Zion koji je propustio prvih dva mjeseca sezone zbog ozljede.

NBA liga prekinuta je 11. marta a vodstvo lige radi na opcijama nastavka natjecanja u uvjetima pandemije koronavirusa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi