Zrinjski pao na Cetinju

ABA 2 liga

Zrinjski pao na Cetinju

Košarkaši Zrinjskog poraženi su rezultatom 87:74 na gostovanju u Cetinju u okviru 17. kola ABA 2 lige od tamošnjeg Lovćena.

Nakon velikih problema na putu prema ovom crnogorskom gradu koji je zbog loših vremenskih uslova i snijega trajao više od sedam sati, Plemići su praktički bez ikakvog odmora krenuli u susret.

Unatoč tome, dobro su se držali tri četvrtine ove utakmice i bili konkuretni jer se Lovćen nikako nije uspio odvojiti i napraviti značajniju prednost.

Zrinjski je na koncu, zadnju četvrtinu uspio izgubiti rezultatom 18:7, te su na kraju poraženi s uvjetlrljivih 13 koševa prednosti, iako su u nju ušli samo s -2.

Ton igri kod domaćih davao je Vrbica s 23 koša, a odlično ga je pratio bivši centar Zrinjskog Draško Albijanić s 14 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kapetan Zrinjskog Princ sa 16, te Ljujić, najbolji kod mostarskog tima u kojem je danas podbacio jedan od statistički najboljih igrača ABA 2.lige Marko Ramljak.

Ovim porazom Zrinjski je zakomplicirao svoje šanse oko plasmana na Final Four, no, ključne utakmice su tek pred njima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi