Završeni zimski kampovi Akademije Asmir Begović

Treninzi u Sarajevu i Mostaru privukli veliki broj mladih golmana

Završeni zimski kampovi Akademije Asmir Begović

Sponzorski tekst

Akademija Asmir Begović i ove je zime, sada već tradicionalno, bila organizator dva specijalizovana trening kampa za golmane i to u Sarajevu i Mostaru. Treninzi su privukli veliki broj mladih, talentovanih čuvara mreže iz zemlje i svijeta, a sa njima su radili vrhunski treneri.

Tako je prvi kamp održan u Sarajevu na zatvorenom nogometnom terenu Olimpijskog sportskog centra Zetra, dok je dvije sedmice kasnije, u saradnji s premijeligašem FK Velež, domaćin kampa bio Mostar.

"Svjesni smo da su uslovi za omladinski fudbal u našoj zemlji loši, a situacija je još i gora kada su u pitanju golmani. Mladi golmani često rade bez specijalizovanih treninga i trenera, pa nam je želja da što češće dajemo priliku da barem na ovim kratkim kampovima dobiju najbolje moguće uslove, najbolje trenere i da nastave napredovati", objasnio je osnivač Akademije i član Evertona, Asmir Begović.

I ove sezone kompanija Mozzart je podržala edukaciju budućih
čuvara mreža. Kontinuirana podrška i pomoć prijatelja im je, kažu, veoma važna jer zajednički pružaju odlične uslove za razvoj mladih talenata i promovišu sport.

Akademija Asmir Begović nastavlja sa redovnim radom u Sarajevu, kao i na više lokacija u Evropi, a planovi za ljetne kampove već postoje.

"Bili smo i na sjeveru i na jugu i na zapadu naše zemlje, a to nam je samo potvrdilo da je interes za ovakvim kampovima veliki, odnosno da je potencijal naših mladih golmana ogroman. Zato već sada planiramo našu ljetnu turneju po bh. gradovima", zaključuje Begović.

Ideja o osnivanju jedne ovakve Akademije došla je nakon prvog kampa održanog u Sarajevu 2018. godine. Cilj je bio da što više mladih golmana dobije mogućnost da radi u što boljim uslovima i na individualnom napretku. Nakon ljetnih kampova u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Bihaću i Konjicu, mladi i perspektivni golmani dobili su priliku da treniraju i u zimskim uslovima, a kvalitetne treninge će nastaviti da organizuju i u budućnosti.