Besplatna škola fudbala „Sika Football Academy“

Novi sadržaj u sklopu događaja „Ljeto na Vilsu“

Besplatna škola fudbala „Sika Football Academy“

O. Lekić

U sklopu događaja “Ljeto na Vilsu”, koji se sve do početka oktobra održava na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, tokom augusta i septembra će biti organizirana besplatna škola fudbala za najmlađe – „Sika Football Academy“. 

Škola je namijenjena za djevojčice i dječake od 5 do 10 godina, koji će prve fudbalske korake učiti uz licenciranog UEFA-a trenera Mustafu Hodžića, koji trenira malonogometni klub „DiaBiH“ i sportski je direktor škole fudbala „Kick off“.

- Rad sa mladima je vjerovatno najveći izazov za trenere. Specijalizirao sam se da prenosim znanje najmlađima kroz mnogo igre i zabave. Tako će i „Sika Football Academy“, tokom mjesec i pol svoga trajanja, pružiti mogućnost djevojčicama i dječacima da kroz zabavu savladaju osnove igre koju smatramo „najvažnijom sporednom stvari na svijetu“ – kaže Mustafa Hodžić.

Broj polaznika će biti ograničen, a roditelji svoje mališane mogu prijaviti sve do 16. augusta na broj telefona: 061 754 753.

Besplatnu školu fudbala u sklopu događaja „Ljeto na Vilsu“ građanima Sarajeva poklanja kompanija Sika BH, međunarodna kompanija koja djeluje pod sloganom „Gradimo povjerenje“ i drži vodeću poziciju u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, zaptivanje, prigušivanje buke i vibracija, statičkih ojačanja, sanaciju i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji motornih vozila.

Pokrovitelji besplatne škole fudbala, koja će na Vilsonovom šetalištu djelovati sve do kraja septembra, su Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Dr. Hasan Tanović, koji će po završetku ove škole svim polaznicima uručiti diplome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti