Da, moguće je: Odveo Bežaniju do polufinala Lige prvaka na FM-u, a onda mu klub ponudio posao
Pavlović za sebe kaže da je legenda u FM svijetu

I dalje je u šoku

Da, moguće je: Odveo Bežaniju do polufinala Lige prvaka na FM-u, a onda mu klub ponudio posao

S. Pašalić

Nekada u sportu možete čuti zaista nevjerovatne i čudne priče, a ovo je definitivno jedna od njih.

Naime, u svijetu postoji ogroman broj onih koji igraju popularnu igricu Football Manager gdje igrač vodi jedan klub i pokušava ostvariti što bolje retultate.

Ipak, teško bi ko mogao očekivati da će zbog dobrih rezultata na ovoj igrici dobiti posao i u stvarnom životu, ali upravo se to desilo Andreju Pavloviću.

Ovaj 22-godišnji Beograđanin je sa Bežanijom na Football Manageru 'dogurao' do polufinala Lige prvaka nakon 16 odigranih sezona, a onda mu je ovaj klub odlučio ponuditi posao i u stvarnom životu.

Pavlović je u ovom periodu osvojio 10 vezanin naslova prvaka Srbije i 6 trofeja Kupa, a onda je kontaktirao Bežaniju i dostavio svoje rezultate, a iz kluba su mu odlučili odgovoriti i ponudili su mu posao u stručnom štabu.

"Ne bih da se hvalim, ali sam svojevrsna legenda u svom FM svijetu. Kontaktirao sam ih i pokazao i moje rezultate na FM i sugerisao da bih mogao da im pomognem jer volim statistiku. Nisam očekivao da će me pozvati."

"Poslije prijateljskog razgovora sa direktorom on me pitao da li bih mogao da dođem u subotu na prvu utakmicu i vidimo kako će da prođe. Nisam mogao da vjerujem, bio sam šokiran kada su me pozvali – rekao je Pavlović za Sportbible.

Bežanija je zbog velikih finansijskih problema napustila Prvu ligu Srbije, a od ove sezone igra u šestom rangu, Međuopštinskoj ligi Beograda.

"Trenutno volontiram u klubu kao i svi zaposleni i igrači. Možda samo sektetar i ljekar dobijaju neki novac ali ni to ne mogu da tvrdim, nije obavezno da dolazim na svaku utakmicu. Dođem kada mogu i to im znači, uglavnom je vikendom kada sam ja slobodan od mog primarnog posla tako da je to olakšanje"

"I dalje sam u šoku. Istovremeno sam i preplašen i uzbuđen. Velika prednost je što trenutno ne očekuju mnogo od mene, ali sam spreman.", dodao je Pavlović.

Top Komentari

Lud
Nidje veze i ja sam osvajao ligu prvaka na tom istom FM sa union berlinom , fiorentinom , QPR ... eto to neko mjerilo u pm ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije