DiaHelp – besplatna aplikacija za osobe s dijabetesom

DiaHelp je u svijetu jedinstvena, sasvim besplatna, mobitel aplikacija za pomoć osobama s dijabetesom. Zamišljena je za povezivanje, pomoć i informiranje dijabetičara pomoću virtualne zajednice osoba s dijabetesom, njihovih obitelji i prijatelja.

DiaHelp – besplatna aplikacija za osobe s dijabetesom
Jedinstvena svjetska aplikacija za lociranje, povezivanje i informiranje dijabetičara

Dijabetes je jedan od vodećih uzroka smrti među bolestima. Taj podatak, kao i činjenica da je, kao kod malo koje druge bolesti, samoregulacija pacijenta od presudne važnosti, ukazuje na izuzetan značaj koji nova aplikacija može imati u poboljšanju kvalitete i spašavanju života dijabetičara.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Život s dijabetesom zahtijeva iznimnu odgovornost i ovisnost o medicinskim pomagalima i lijekovima. Kvaliteta života i osjećaj sigurnosti ovise o dostupnosti opreme bez koje osoba s dijabetesom ne može preživjeti.

DiaHelp aplikacija osmišljena je tako da osigurava brzu i učinkovitu pomoć u slučaju gubitka medicinskih pomagala, u akutnim i po život opasnim stanjima ketoacidoze i hipoglikemije, ali i podršku i međusobno umrežavanje dijabetičara. DiaHelp je ujedno izvor najnovijih vijesti u svijetu dijabetesa u kojem je tehnološki napredak tijekom posljednjih desetljeća značajno povećao kvalitetu života oboljelih.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Konkretno, u slučaju da član DiaHelp zajednice bude pokraden, izgubi, zaboravi ili uništi svoje pomagalo ili lijek (trakice, lancete, senzor, inzulin, igle…), uključivanjem SOS gumba alarmira Diahelpere u blizini, s molbom za pomoć u opremi. U slučaju da se korisnik aplikacije osjeća loše, alarmirat će korisnike aplikacije u njegovoj neposrednoj blizini i poslati SMS poruku unaprijed odabranim članovima obitelji i prijateljima. Lokacija osobe u nevolji dio je poruke, a alarmirano može biti više osoba što povećava šansu da nužna pomoć stigne što brže.

Novootkriveni dijabetičar ili onaj koji se tek doselio u novi grad uz pomoć aplikacije može saznati da li u blizini ima drugih diahelpera, upoznati ih i s njima razmjenjivati savjete, iskustva i informacije. Pored toga, korisnicima aplikacije dostupne su najnovije vijesti iz svijeta dijabetesa, tekstovi o prehrani, tehnologiji, najnovijim metodama kontrole šećera u krvi, kao i priče o životu s dijabetesom s portala DiaHelp.net.

Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android pametne telefone i dostupna na App Store-u i Google Play-u. Nakon instalacije DiaHelp aplikacije na pametni telefon diahelper kreira profil u koji su uključeni bitni podaci o njegovom/njenom dijabetesu. Aplikacija koristi lokalni SMS sustav i najbolju dostupnu cloud tehnologiju. Popularizacija i veći broj korisnika, dijabetičara tipa 1 i tipa 2, ključni su faktori za postizanje cilja kreatora DiaHelpa, a to je stvaranje široke zajednice korisnika koja si međusobno pomaže.

Besplatna DiaHelp Aplikacija ima tri osnovne namjene:
- kada se osoba s dijabetesom osjeća loše može poslati zahtjev za pomoć koji se prosljeđuje ranije definiranim kontakt osobama u SMS-u zajedno sa geolokacijom i svim DiaHelperima u neposrednoj blizini (DiaHelperi - osobe s instaliranom aplikacijom)
- kada izgubi neku od medicinskih potrepština može poslati poziv u pomoć koji se isporučuje svim DiaHelperima na određenoj udaljenosti, s geolokacijom osobe u problemu
- informiranje, edukacija i osnaživanje osoba s dijabetesom!

Aplikacija je namijenjena svim osobama s dijabetesom, obitelji i prijateljima te je potpuno besplatna!
DiaHelp aplikacija koristi najmodernije softverske tehnologije i dostupna je za Iphone i Android mobitele
Naravno, usprkos modernoj tehnologiji - ova aplikacija nije zamjena za Hitnu pomoć

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Komentari (0)

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.