Dogodio se povijesni trenutak za profesionalni nogomet

Transfer plaćen bitcoinom

Dogodio se povijesni trenutak za profesionalni nogomet

E. Škorić

Prvi put u povijesti nogometa profesionalni igrač je izvršio transfer putem bitcoina. Riječ je o tinejdžeru Real Madrida Davidu Barralu, koji je sada igrač trećeligaša španskog kluba Inter (Madrid), poznatog i kao DUKS Internacional de Madrid.

37-godišnji napadač potpisao je kao slobodan igrač, a informacije impliciraju da je kriptovalutu dobio umjesto novčanog bonusa.
Međutim, ne otkriva se koliko je tačno dobio. Do danas jedan bitcoin iznosi 30.713 eura.

Inter je odabrao ovu opciju kako bi promovisao svog novog sponzora "Criptan", platformu za kupnju i prodaju kripto valuta.

Već 2018. godine izvršen je prvi transfer bitcoinom, u kojem je jedan klub na taj način platio drugom klubu. To se dogodilo u Turskoj, ali na amaterskoj razini, nakon što je Harunustaspor platio 0,0524 bitcoina za igrača Yomera Kiroolua. Klub je uz to platio i 2.500 turskih lira.

Top Komentari

rabodimis
Ovim "hakerima" bi jedan paradajz trebalo naplacivat po 2-3 ova coina.. Nek sebi isprogramiraju i odstampaju jeftiniji ako mogu.. Zaradi je*eni Bezos za jedan dan ko svi rudari i poljoprivrednici na svijetu zajedno za godinu.. Se*em im se u pamet i na njihovu pametnu valutu koja na postoji bez struje.. Na jednoj strani prave hipersonicne rakete na drugoj ja treba da vjerujem u miroljubivost svih naroda, bez katastrofa prirodnih i ne prirodnih, povezivanje svega od Urala do Juzne Afrike.. Popusili smo onu Titovu "ko da ce 100 godina bit mir" sad i u jogurt pusemo..
1 3
Coru
. Riječ je o tinejdžeru ??????Real Madrida ..... 37-godišnji?????? napadač potpisao je kao slobodan..... Koje OVDE LUD?????
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi