Popularna golferka 16 godina skrivala mračnu tajnu o seksualnom zlostavljanju

Odlučila je sve ispričati

Popularna golferka 16 godina skrivala mračnu tajnu o seksualnom zlostavljanju

E. Škorić

Švedska golferka Madelene Sagstrom, 62. igračica svijeta, prvi put je progovorila o tome kako ju je seksualno zlostavljala starija osoba kada je imala samo sedam godina.

Sada ima 28 godina i jedna je od najpraćenijih golferki u ovom sportu, ali odlučila je otrkiti svoju mračnu tajnu kako bi pomogla onima koji žive ili su proživjeli slično iskustvo i ne znaju kako se nositi s tim.

"Godinama sam šutjela i pravila se da je sve u redu, a nije bilo. Golf je bio moj spas i kada bih igrala, zaboravila bih na ono što sam proživjela", rekla je Šveđanka.

"Nisam shvatala da mi se ne sviđa ko sam. Godinama sam za to krivila sebe. Mrzila sam samu sebe. Povrijeđena sam bila fizički i psihički, bojala sam se. Najveći korak je bio taj kada sam svom mentoru ispričala tu mračnu priču, a onda sam 'oživjela' i počela da osvajam turnire. Vjerujte, bit ćete najsretniji kada jednom izbacite iz sebe sve to što godinama nosite. Nakon što sam sve to rekla mentoru, rekla sam i roditeljima, prijateljima i svim poznanicima", dodala je.

Traumtična iskustva mnogi dijele, ali malo ko ima hrabrosti da javno izađe i sve kaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi