Izraelska vojska ubila palestinskog 16-godišnjeg nogometaša

Upali u selo

Izraelska vojska ubila palestinskog 16-godišnjeg nogometaša

E. Škorić

Izraelska vojska ubila je 16-godišnjeg palestinskog nogometaša Saeeda Yousefa Odeha, koji je preminuo u bolnici usljed zadobivenih rana.

U srijedu navečer su izraelski vojnici upali u selo Odla, jugoistočno od Nablusa, a pritom su hicima usmrtili mladog nogomeaša.

Sve to se dogodilo nakon što su izbili nasilni sukobi između mladih u selu Odla i okupacijskih vojnika na kontrolnom punktu izraelske vojske koji su postavili prije tri dana na samom ulazu u selo.

Predsjednik Palestinskog nogometnog saveza Jibril Rajoub je u svoje ime i ime članova saveza danas osudio ubistvo mladog nogometaša Balate.

Rajoub je rekao da je ubistvo 16-godišnjeg nogometaša dodan seriji zločina koje izraelska okupacijska vojska kontinuirano čini nad palestinskim sportistima i sportom, na očigledan način kršeći sve međunarodne humanitarne i sportske zakone i konvencije.

Rajoub je dodao da likvidacija mladog igrača izraelske vojske predstavlja zločin koji Međunarodna sportska organizacija ne može tolerirati i ignorirati, već mora postojati potez koji štiti elemente igre u Palestini od ugnjetavanja izraelskih okupacijskih snaga nad njima.

Naglasio je da je Nogometni savez poslao hitne poruke svim međunarodnim i kontinentalnim federacijama i relevantnim odborima, pozivajući na istragu o kontinuiranim okupacijskim zločinima nad sportistima u Palestini.

Top Komentari

Rajvosa2019
Zakon jacega - cifuti rade kad , sta i gdje zele i nikom nista - UNO je smesna institucija nesto u stilu Inzke izjavljuju zabrinutost i to je to - da nije zalosno bilo bi smjesno
9 0
bistrik87
Ebo majku, nisam covjek od mrznje. Ali gledaj ovo, cifuti kada su bjezali od Nacista, PALESTINA je bila prva i vodeca zemlja koja je primala izbjeglice, kada ih je svak odbacivo pa i USA. A ovako to sve vracaju, ti ih primis, oni ti drzavu otmu. Ja prokleta naroda u pm
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi