Još jedan nogometaš priznao da je gay: "Moraš biti ono što jesi"

Andy Brennan prvi australski igrač koji je otkrio da je gay

Još jedan nogometaš priznao da je gay: "Moraš biti ono što jesi"

E. Škorić

Andy Brennan je postao prvi australski nogometaš koji je u javnosti priznao da je gay.

Brennan je igrao za Newcastle Jets u Australiji između 2015. i 2017. godine, a sada je član ekipe Green Gully.

Iako 26-godišnjak kaže da mu je njegova odluka da izađe s osjetljivim stvarima u javnost pomogla da skine ogroman teret s leđa, on ne želi vršiti pritisak na druge da učine isto to ako nisu spremni.

"Moraš shvatiti da si to što jesi i da moraš biti ono što jesi - bilo da si gay ili što već, ko god da si", rekao je za Herald Sun.

"Htio sam to da uradim kako bih se osjećao ugodno. Sada mogu da se usredotočim na nogomet. Naravno, uvijek će biti ljudi koji to neće razumjeti i toga sam svjestan".

"Ovo nije poziv drugim ljudima koji su kao ja da izađu i to priznaju. Ako se plaše, ne moraju. Meni je lakše, sada sam iskreniji, otvoreniji, sretniji...", poručio je.

Naravno, prije njega je veliki broj i poznatijih igrača otkrio svoju seksualnu orijentaciju.

Top Komentari

Chupy
Volit muski supak vise od slasne pice.... to mogu samo debili!
8 1
Ma on je dajguz zar ne vidis.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi