Kolinda stigla u Katar, imaće poseban outfit za večerašnju utakmicu Hrvatska - Kanada

Kolinda stigla u Katar, imaće poseban outfit za večerašnju utakmicu Hrvatska - Kanada

E. Škorić

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Katar i večeras će podržati Hrvatsku u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Kanade.

Hrvatska nije najbolje otvorila turnir, pa je u prvom kolu remizirala sa Marokom (0:O), ali svjetski viceprvaci danas moraju odigrati puno bolje i moraju da pobijede ako planiraju da prođu dalje.

Kao i na ranijim utakmicama, s tribina će imati podršku Kolinde, koja je priznala da će duel sa Kanadom gledati iz VIP lože, ali će protiv Belgije bodriti Vatrene s tribine zajedno s navijačima.

"Umorna sam, došla sam sinoć. Sad se idem pripremiti za utakmicu", rekla je za Večernji list Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica koja se nalazi u Dohi.

"Utakmica će biti nervozna, a ostajem do 2. decembra jer imam obaveza u Evropi. No vraćat ću se po potrebi, svakako dolazim na polufinale i finale. Ovdje sam privatno i troškovi su privatni. Ali odradit ću neke poslove za MOO. Prvu utakmicu sjedit ću u loži, ali sljedeću idem među navijače".

Kolinda će nositi tradicionalnu narodnu nošnju

"Reprezentacija je jaka, igrači su svi jaki. Kao tim, naravno, mogu učiniti puno više i večeras dosta treba igrati svim srcem. Moramo pobijediti", dodala je Kolinda.

Oglasi

Potvrdila je da će navijati u narodnoj nošnji.

"Ponijela sam samo gornji dio i sad kako su se u Hrvatskoj svi raspisali, ne mogu razočarati ljude i morala sam tražiti prijateljicu da mi donese ostatak nošnje tako da ću ju večeras obući, ali ne znam koliko će biti vruće u njoj i malkice neudobno", rekla je za RTL.

Bivša predsjednica bila je sretna Vatrenima u Rusiji (Foto: EPA)

Kolinda je bila sretna Vatrenima u Rusiji kada su došli do velikog finala. Simpatična bivša predsjednica Hrvatske bodri često razne reprezentacije svoje zemlje, a posebnu pažnju privlačila je u Rusiji na spomenutom Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je konstantno nosila kockasti dres.

Meč Hrvatske i Kanade počet će u 17 sati, dok je u 14 sati počeo prvi meč 2. kola u grupi F između Belgije i Maroka.

Belgijci imaju tri boda, Maroko i Hrvatska po jedan, dok je Kanada bez bodova.

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1665931807
Svjetsko prvenstvo gubi smisao, jer koliko vidim najmanje se dolazi da se gleda i uživa u fudbalu, sve više dolaze zbog selfija, promociju instangramuša, itd. vratite nam čar navijanja, fudbal bez spinzoruša i ovih spodoba koje dolaze na utakmice zbog ličnih promocija,
9 0
koraj
Rhvati malo ljubomorni na curu iz Capljine pa poslali konkurenciju???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi