Laka, Frenkie, Goro, Kasumović i Tuka poručuju: Pametno ih čuvam!

Laka, Frenkie, Goro, Kasumović i Tuka poručuju: Pametno ih čuvam!

Sponzorski tekst

U okviru dm-ove kampanje Movember – Pametno ih čuvam pitanje muškarcima Koliko puta dotaknete pravo mjesto s pravim razlogom? postavljaju: pjevač Elvir Laković-Laka, glumci Adnan Goro i Moamer Kasumović, atletičar Amel Tuka i reper Adnan Hamidović-Frenkie. 

Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti muškaraca o važnosti redovnih samopregleda i preporučenih pregleda za prevenciju, rano otkrivanje i uspješnije liječenje zloćudnih oboljenja; raka testisa i raka prostate.

Na ovaj način dm drogerie markt BiH drugu godinu zaredom pridružuje se globanom Movember pokretu, u kojem tokom ovog mjeseca brkovi i brada, kao ukras na muškom licu, poprimaju sasvim novo značenje. Naime, riječ Movember nastala je spajanjem dvije engleske riječi - moustache (brk) i November (novembar) i sinonim je za akciju animiranja što većeg broja muškaraca da puste brkove i bradu kako bi poslali simboličnu poruku o važnosti očuvanja zdravlja. Novac koji uštede odgađanjem brijanja mogu uložiti u inicijative i fondacije koje promovišu muško zdravlje.

Brkove i bradu za potrebe ove kampanje i animiranje bh. muškaraca pustili su svi akteri dm-ovog promotivnog spota: Laka, Frenkie, Tuka, Goro i Kasumović. Njihova video poruka dodatno je podržana simpatičnim natpisom na majicama koje su nosili tokom snimanja, a koja glasi: Naj sam frajer u gradu, nosim brkove i bradu!

Podsjećamo, rak prostate predstavlja najčešći oblik karcinoma od kojeg oboljevaju muškarci, uglavnom stariji od 40 godina, i drugi je uzročnik smrtnosti ove populacije u svijetu. Za muškarce starije od 35 godina preporučuje se preventivni PSA pregled – pregled za rano otkrivanje raka prostate.

Rak testisa uglavnom pogađa mlađe muškarce, u dobi od 20 do 40 godina. Iako spada u rijetke malignitete, bilježi stopu porasta čime i raste značaj redovnog, mjesečnog samopregleda.

U okviru aktuelne kampanje Movember – Pametno ih čuvam, u dm prodavnicama širom BiH do 27.11.2018. za kupovinu proizvoda iz asortimana Men's World i muških proizvoda za njegu kose iznad 25 KM kupci na poklon dobivaju dri-fit majicu s natpisom: Naj sam frajer u gradu, nosim brkove i bradu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi