Meridianbet Za svaku trojku Studenata 100 KM Udruženju Pomozi.ba

Meridianbet Za svaku trojku Studenata 100 KM Udruženju Pomozi.ba

Sponzorski tekst

Kompanija Meridian novu humanu misiju započela je na košarkaškom terenu. Naime, domaće utakmice KK Bosna Meridianbet od sada ćemo pratiti s posebnom pažnjom, jer će Meridian Udruženju Pomozi.ba ubuduće, za svaku pogođenu trojku „Studenata“, donirati novac.

KK Bosna Meridianbet s regionalnim liderom u industriji priređivanja igara na sreću, svojim naslovnim sponzorom, postao je dio velike porodice sportista humanista koju okuplja Udruženje Pomozi.ba.

Svaka trojka = 100 KM!

Prva u nizu utakmica s humanitarnim predznakom odigrana je sinoć. Studenti su u meču 13. kola Lige BiH trijumfovali nad Borcem rezultatom 83:79, a u protivnički koš ubacili su osam trojki. Tako će, zahvaljujući sjajnoj igri izabranika Dženana Rahimića, Meridian na Pomozi.ba račun, tj. u Fond „Sportisti za život“ za liječenje bh. građana uplatiti 800 KM.

- Brojni su društvenoodogovorni projekti koje smo inicirali i na koje smo ponosni. Ipak, s posebnim zadovoljstvom postali smo dio ove ideje koja u fokusu ima i humanost i sport. Kada vam je cilj pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, a za partnere imate naše sjajne košarkaše i najpoznatije bh. humanitarce dodatna motivacija nije potrebna. Navijamo za protivničke koševe pune trojki – kažu u Meridianu.

Zadovoljstvo započetom saradnjom ističu i u Udruženju Pomozi.ba.

- Postoji veliki broj društvenoodgovornih kompanija, ali i sportskih kolektiva okupljenih oko Fonda „Sportisti za život“. Mi u Udruženju Pomozi.ba ponosni smo na činjenicu da smo partner mnogima u njihovim željama da olakšaju život i liječenje bh. građanima. Saradnja s Meridianom počela je u sjajnoj atmosferi, u prepunoj Skenderiji – dodaje Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba.

Ostaviti srce na terenu!

Upravo su trojke prelomile meč, a publika je nosila košarkaše Bosne Meridianbet do pobjede. Svaka trojka dobila je poseban aplauz – zbog činjenice da je uticala na krajnji rezultat, ali i dijelom zbog toga što je svaka vrijedila 100 KM!

- Mi smo trojkaška ekipa, a igrači sada imaju i motiv više da na terenu daju sve od sebe! Svi u klubu presretni smo jer će naša dobra igra osim timu, a naravno i navijačima, biti od posebnog značaja onima kojima je pomoć najpotrebnija. O sličnim akcijama razmišljali smo i ranije, ali nam je ovo omogućila saradnja s Meridianom. Ta saradnja je velika prekretnica za nas, zbog nje mnogo toga je krenulo u pozitivnom smjeru – rekao je Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Meridianbet.

Za svaku pohvalu su rezultati koje Studenti postižu, a poslije pobjede protiv Banjalučana sada dijele treću poziciju na tabeli s ekipom Budućnosti iz Bijeljine.

U Meridianu ističu da će nastaviti da promovišu humane vrijednosti i kroz brojne druge projekte pomagati zajednici.