Merkur Run4lifestyle – prva noćna utrka u historiji Sarajeva

Očekuje se dobra zabava

Merkur Run4lifestyle – prva noćna utrka u historiji Sarajeva

O. Lekić

Ispred BBI centra u petak, 19. maja 2017. godine s početkom u 20 sati, održat će se prva noćna utrka u historiji Sarajeva. 

Za dobru zabavu na utrci, za koju se prijavilo preko 600 učesnika, će se pobrinuti lokalni DJ izvođači, a noćni ambijent će zasigurno utrci dati jednu posebnu atmosferu u kakvoj trkači do sada nisu imali priliku sudjelovati u BiH.   

Za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji organizatori su osigurali i nagrade.  Dodjela će se održati od 21:00 do 21:15 sati. 

1. mjesto 300 BAM,
2. mjesto 200 BAM,
3. mjesto 100 BAM.

Rezultati će se mjeriti čipom i bit će objavljeni na web stranici sa rezultatima prema ličnim podacima koji su uneseni prilikom registracije. Učesnici trče na vlastitu odgovornost, a svi učesnici utrke bit će osigurani od posljedica i eventualne nezgode na dan utrke.

Okrepne stanice i medicinska pomoć: Osvježenje i medicinska pomoć će biti u zoni cilja i na okretnici kod Vijećnice.

Trasa trke: Start i cilj ispred BBI centra, a potom se trče tri identična kruga ulicama Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali, Mula Mustafe Bašeskije, MaršalaTita (cilj).

Nevladina organizacija Marathon postoji od 2007. godine i tokom 10 godina svoga postojanja organizovala je brojne uspješne utrke, među kojima i tradicionalni Sarajevski polumaraton koji će se ove godine održati 11. put po redu. Od 2013. godine, po prvi put u BiH, tim  Marathon organizuje i prvu trku za djevojke („Djevojke na trčanju“) koja će se tradicionalno održati po 5. put u septembru ove godine. Kao odgovor na želje BiH trkača, u aprilu 2017. godine NVO Marathon po prvi put u historiji grada organizuje i proljetnu utrku od 5 km na kojoj je uzelo učešće oko 400 trkača iz BiH i regije. NVO Marathon začetnik je i projekta „Škola trčanja Klix“ putem kojeg je već četiri generacije apsolutnih početnika uspjelo istrčati i svoj prvi Sarajevski polumaraton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi