MNK Drina iz Goražda uz Mozzart do Premijer lige

Mali fudbal, veliki rezultati

MNK Drina iz Goražda uz Mozzart do Premijer lige

Sponzorski tekst

U Malonogometnom klubu Drina u Goraždu sanjaju velike sportske snove. Klub je, nakon pauze u radu, prije samo četiri godine pokrenula grupa zaljubljenika u futsal, a već su pri samom vrhu Prve futsal lige Federacije. U narednoj sezoni žele da zaigraju u Premijer ligi, a to bi moglo da im se ostvari u novim Mozzart dresovima koji su im stigli u znak podrške. 

-Ovo je najkvalitetnija oprema koju smo do sada dobili. Igrači su oduševljeni. Veoma smo zadovoljni i zahvalni Mozzartu. Nadamo se da ćemo u novim dresovima zaigrati Premijer futsal ligu BiH – kaže Almir Živojević iz MNK Drina Goražde.

Klub osnovan prije dvije decenije, ali je bio neko vrijeme ugašen, pa su ga entuzijasti iz Goražda ponovo aktivirali prije četiri godine.

Opis nije dostupan.

Odmah su formirali dobru ekipu koja je ubrzo postigla zavidne rezultate, a prošle godine su bili na korak od ulaska u Premijer ligu BiH.

U svojim redovima imaju preko 50 igrača malog fudbala- u seniorskoj i selekciji U21.

Oglasi

Prvotimci se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, a sezonu su završili na visokom trećem mjestu. To je ujedno, svjedoče, najveći uspjeh koji je klub do sada ostvario.

Opis nije dostupan.

Zato im ne manjka ambicija za iduću sezonu. Redove su pojačali igračima iz Sarajeva, a planiraju da dovedu i novog golmana.

Najavljuju i da će u iduću sezonu ući još jači i spremniji jer i u selekciji U21 imaju kvalitetnih igrača koji bi mogli da pomognu prvom timu.

Iz njihovih redova potekli su Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić koji igraju u Mostar SG, pobjedničkom timu Futsal kupa BiH, a Jelić je ove godine proglašen za najboljeg igrača Premijer futsal lige BiH.

Opis nije dostupan.

Osim toga, članovi U21 bi, kažu, prema najavama iz Fudbalskog saveza, mogli da zaigraju Premijer ligu u svom rangu.

Klub se u radu oslanja na podršku Općine Goražde, te povremeno na sredstva Bosansko-podrinjskog kantona. Ipak, njihova futsal priča traje zahvaljujući posvećenosti i talentu članova tima, a podrška poput ove iz Mozzarta daje im dodatni vjetar u leđa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi