Talentovanim i humanim odbojkašicama: Mozzart donirao opremu OK Bužim

Nove trenerke za nove uspjehe

Talentovanim i humanim odbojkašicama: Mozzart donirao opremu OK Bužim

Sponzorski tekst

Talentovane odbojkašice već 14 godina ostvaruju sjajne rezultate u Odbojkaškom klubu Bužim. 

Iza njih su brojni pehari i medalje, a pred njima blistava sportska budućnost. Njihove sportske rezultate, ali i humanitarni rad prepoznali su u Bužimu, ali i kompaniji Mozzart iz koje su im poslali novu opremu.

„Pomoć je stigla posredstvom Udruženja „Budi vitez“ koje je prepoznalo naš rad i predložilo nas za donaciju. Zadovoljni smo novim trenerkama i drago nam je što je Mozzart imao sluha za naš klub i što su nam izašli u susret“, kaže Aladin Ičanović, trener OK Bužim.

Ženski odbojkaški klub Bužim nastao je 2008. godine i to iz kluba u kojem su do tada igrali samo muškarci. Sada ženski sastav okuplja 60 talenovanih odbojkašica u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj selekciji.

Dok pionirke igraju turnire u okviru Mini lige, kadetkinje i juniorke se takmiče u Kantonalnoj ligi Unsko-sanskog kantona, a ponekad zaigraju i na federalnom nivou. Do sada su osvojili kadetsku ligu USK, a imaju i dobre rezultate u mini odbojci, dok su prošle godine sa pionirskom ekipom bili prvaci…

Svake godine im se pridružuju nove igračice, a posebno je povećan broj članica tokom posljednje dvije godine.

U lokalnoj zajednici prepoznaju njihove rezultate i to ne samo sportske. Naime, ove talentovane djevojke se bave i humanitarnim i društveno odgovornim radom kroz aktivizam u humanitarnim organizacijama čime doprinose svojoj sredini. Podršku u radu klub dobija od opštine Bužim, Odbojkaškog saveza Unsko-sanskog kantona, a sada i od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

Nova oprema im je, kažu, podsticaj za buduće mečeve. Plan im je da u narednom periodu zadrže broj igračica, pa i omasove klub, te da iznjedre najkvalitetnije odbojkašice koje bi se mogle takmičiti i na federalnom nivou.