U susret finalu Lige šampiona: Kvota na pobjedu Cityja nigdje na planeti nije velika kao

Isto važi i za koeficijent na slavlje Breidablika u prvenstvu Islanda

U susret finalu Lige šampiona: Kvota na pobjedu Cityja nigdje na planeti nije velika kao

Sponzorski tekst

Liga šampiona se redovno igra utorkom i srijedom, osim kada je na programu finale. E pa, danas je konačno došla ta subota, jedina u godini koja može da se diči elitnim takmičenjem, a Mozzart vam je na ovaj poseban dan spremio fenomenalnu ponudu. 

Kvota u našim kladionicama na pobjedu Mančester Sitija protiv Intera će u svakom trenutku da bude najveća na svijetu!

To nije sve. Najveći koeficijent Mozzart nudi i za trijumf Breidablika na gostovanju Habnarfjerduru u okviru prvenstva Islanda.

MANČESTER SITI - INTER (SUBOTA, 21.00), KEC 1,57

Mančester Siti nije bio u najtežoj grupi Lige šampiona uz Borusiju iz Dortmunda, Sevilju i Kopenhagen, gdje je važio za izrazitog favorita. Tim Pepa Gvardiole je u potpunosti opravdao ovaj status, osvojivši 14 od 18 mogućih poena, bez ijednog poraza, i plasirao se u plej-of sa prvog mjesta.

U osmini finala Građani su se sastali sa RB Lajpcigom i u prvom susretu nisu mogli da dođu do pobjede, zadovoljivši se remijem u gostima 1:1. Ipak, intriga nije dugo trajala – kod kuće su deklasirali Bikove sa 7:0. Suprotno svim očekivanjima, i Bajern se pokazao nemoćnim – u četvrtfinalu Siti je ukupnim rezultatom 4:1 eliminisao minhenskog giganta.

Bilo je očekivano teško protiv Real Madrida u polufinalu, ali samo na Santjago Bernabeuu, gde su Građani odigrali nerješeno 1:1 u prvoj utakmici. Na Etihadu Mančester Siti ponovo nije ostavio šanse rivalu, pobjedivši sa 4:0. Gvardiolini momci su osvojili Premijer ligu, a prije nedjelju dana Građani su osvojili trofej FA kupa protiv Mančester Junajteda (2:1).

Inter nije imao mnogo sreće sa žrijebom u grupi jer je tim Simonea Inzagija bio primoran da odmjeri snage sa Bajernom, Barselonom i Plzenjom. Nerazuri iz objektivnih razloga nisu važili za favorita u borbi za ulaznicu u plej-of, ali su napravili senzaciju tako što su završili drugi iza Bajerna i ispred Barselone. Inter je na putu do finala izbacio dva portugalska velikana, u osmini finala Porto nije mogao ništa da uradi sa Milanezima (1:0), a u četvrtfinalu Nerazuri su lako savladali Benfiku (5:3). Ulaznica za finale izborena je u derbiju Milana, gde je Inter objektivno bio jači od Rosonera i u prvom i u drugom meču ukupno pobedivši 3:0.

U Seriji A, Inter je završio na trećem mjestu, što je već veliki uspeh s obzirom na probleme tima u prvom dijelu sezone. Nerazuri su takođe osvojili Kup Italije sa 2:1 protiv Fjorentine, kao i Superkup u januaru protiv Milana 3:0.

HABNARFJERDUR - BREIDABLIK (SUBOTA, 17.00), DVOJKA 1,90

Habnarfjerdur je ove sezone u šampionatu Islanda ostvario pet pobjeda, dva remija i tri poraza. Posle 10 odigranih utakmica, ekipa je među vodećima u prvenstvu i nalazi se na četvrtom mjestu na tabeli sa samo šest bodova zaostatka za aktuelnim rivalom. U posljednjem ligaškom meču ekipa pod vođstvom Sigurvina Olafsona je remizirala protiv Valura (1:1), a ranije je savladala Kopavogur (4:3).

Breidablik pokazuje dobru igru i u aktuelnoj kampanji najbolje islandske divizije ostvario je sedam pobjeda, pretrpio dva poraza i isto toliko susreta završio nerješeno. Poslije 11 odigranih mečeva nalazi se na trećem mjestu na tabeli i ima dobre šanse u borbi za titulu.

U posljednjoj utakmici, tim koji predvodi Oskar Tolvadson je meč završio nerješenim rezultatom 2:2 sa liderom Vikingurom, a ranije je odigrao bez golova sa Keflavikom.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.