Za prave fajtere – Mozzart podržao MMA borce iz Sarajeva

U klubu borilačkih vještina MMA Fighter treniraju inženjeri, bankari, informatičari...

Za prave fajtere – Mozzart podržao MMA borce iz Sarajeva

Sponzorski tekst

Oni su inženjeri, bankari, informatičari, a u slobodno vrijeme odjela i kancelariju zamijene sportskom opremom i ringom! Oni su članovi Kluba borilačkih vještina MMA Fighter iz Sarajeva! Iako postoje prilično kratko, već su osvarili zavidne uspjehe. Kako bi tim putem nastavili i u budućnosti, kompanija Mozzart im je pružila podršku.

-Nama je jasno da naš sport nije popularan kao fudbal, niti da puni tribune velikih stadiona, pa da može donijeti veliki kapital. Ovo je sport za uži krug ljudi, a nalaženje novca nam je veoma teško. Momci veoma cijene svaku pomoć koju dobijemo jer smo svjesni kakvi su ekonomski uslovi i kako je teško doći do finansija. Svi su se jako obradovali zbog Mozzartove novčane podrške i sa zadovoljstvom nose njihove majice- kaže predsjednik Kluba borilačkih vještina MMA Fighter Sarajevo, Jasmin Vajzović.

Klub je zvanično osnovan prije dvije godine, a prije tri mjeseca dobili su ozbiljno pojačanje. Naime, pridružila im se ekipa čuvenog kluba Pretorian koji ima dugu tradiciju u borilačkom sportu. Time su napravili sinergiju znanja i iskustva.

Među borcima su majstori džudoa, kik-bokseri, hrvači starosti od 11 do 57 godina...A među njima su se neki već posebno istakli na međunarodnom planu- kao što su Ahmed Vila i Toni Miletić koji je nedavno na regionalnom takmičenju osvojio srebro u džudou u kategoriji do 74 kilograma.

Oglasi

Oko 90 odstvo članova su amateri koji se borilačkim sportovima bave jednako srčano kao i profesionalci. To su dokazali na amaterskom prvenstvu u Zagrebu gdje su, u konkurenciji sa velikim zagrebačkim i beogradskim klubovima, osvjetlali obraz Sarajevu. Naime, njihov junior Din Pleho osvojio je srebrnu medalju, a i u ostalim kategorijama su došli do polufinala…

Kolika je ljubav članova MMA Fighter prema borilačkim sportovima svjedoči i činjenica da svi u klubu rade volonterski, a sva sredstva koja dobiju ulažu u nabavku sportske opreme, plaćanje sale za treninge i režijske troškove. Zato im svaka donacija dobro dođe.

-Sa zadovoljstvom smo pružili podršku ovim borcima, drago nam je da su posvećeni sportu koji vole i da donaciju, koju smo im uputili, ulažu u dalji razvoj. Zato im želimo mnogo dobrih mečeva u budućnosti - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

DAMA U MUŠKOJ BORBI

Među ovim žestokim momcima, za sada, je i jedna dama, koja im bez problema parira u borbama… Njihova vrata su otvorena svima koji žele da se okušaju u borilačkim vještinama.

A oni koji se na to odluče, moći će da biraju između amaterske grupe koja je namijenjena rekreativcima, a potom vremenom da pređu u profesionalnu grupu i da se takmiče u kavezu ili da treniraju brazilski jiu jitsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije