Mozzart daje najveće kvote na svetu: Chelsea 1,85, Ajax 2,05, Sociedad 1,75, Nigerija 1,65!

Nigdje nećete naći veće

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Chelsea 1,85, Ajax 2,05, Sociedad 1,75, Nigerija 1,65!

Sponzorski tekst

Nova godina, novi izazovi i prilika za zaradu.

Kladionice Mozzart pripremile su četiri kvote za neke od najzanimljivijih fudbalskih utakmica koje će se odigrati ove sedmice, a koje će biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na planeti u Mozzartu...

CHELSEA - TOTTENHAM (NEDJELJA, 17.30), KEC 1,85

Chelsea je u tekućoj sezoni uspješno prošao grupnu fazu Lige šampiona, gdje je aktuelni šampion. Plavi su u januaru prošli prvu fazu FA kupa, gdje su lako savladali Chesterfield (5:1). Na turniru Premijer lige izabranici Tomasa Tuhela nakon 23 kola imaju 12 pobjeda i osam remija, a sa 44 boda drže treću poziciju na tabeli. U januaru je Chelsea odigrao tri utakmice u nacionalnom prvenstvu, u kojima je remizirao sa Liverpoolom (2:2), izgubio od Manchester Cityja (0:1) i odigrao neriješeno sa Brightonom (1:1). Danas dočekuje Tottenham, sa kojim je nedavno odigrao duel u polufinalu Liga kupa i izbacio ga sa dvije pobjede. Pijevci su uspješno startovali i u FA kupu, pošto su u prvom kolu pobedili Morcambe sa 3:1, dok su u Premijer ligi zabilježili 11 pobjeda i tri remija. Ovakvi rezultati doneli su Tottenhamu 36 bodova i petu poziciju. Spursi su u posljednja dva kola pobijedili Watford (1:0) i Leicester (3:2).

PSV - AJAX (NEDJELJA, 14.30), DVOJKA 2,05

Vicešampion Holandije prošle sezone nije imao snage da sruši Kopljane. Početak novog šampionata donio je pobjedu PSV-u u Superkupu, gdje su Filipsovci savladali današnjeg protivnika sa čak 4:0. Tim iz Eindhovena osvojio je samo osam bodova u grupnoj fazi Lige Evrope i završio u doigravanju za Konferencijsku ligu. U Eredivisie, PSV je vodeći sa bodom više od Ajaxa, a u posljednja tri kola tim iz Eindhovena je pobijedio RKC (4:1), Go Ahead Eagles (2:0) i Groningen (1:0). Ajax koji brani titulu i ovu sezonu je snažno počeo u Ligi šampiona, gdje je nakon grupne faze stigao do nokaut faze sa svih šest pobjeda. Nakon neočekivanog poraza od AZ-a 12. decembra, Ajax je vezao tri pobjede u nizu - nad Feyenoordom (2:0), Fortuneom (5:0) i Utrechtom (3:0).

SOCIEDAD - GETAFE (NEDJELJA, 18.30), KEC 1,75

Sociedad je samouvjereno prošao prve faze Kupa Španije, gdje je pobjedio Panaderiu (4:0), Zamoru (3:0) i Leganes (3:2). Glavni test za tim bio je meč osmine finala, u kojem su Baskiji igrali protiv Atletico Madrida. U tom meču nisu ostavili nikakve šanse aktuelnom šampionu Španije, savladavši ga sa 2:0. U Primeri, bijelo-plavi su i dalje na petom mjestu sa 33 boda. U prošloj utakmici izabranici Imanole Alguasile su pobijedili Celtu (1:0), a danas imaju obračun sa Getafeom. Madriđani se nisu proslavili u Kupu kralja, gdje su nakon uspjeha u meču sa Molerusom (5:1) u narednoj fazi napustili turnir nakon poraza od skromnih Baleara (0:5). U ligi Getafe ima pet pobjeda i šest remija, i zauzima 16. mjesto, blizu zone ispadanja. U tri od posljednja četiri meča, Getafe je trijumfovao, protiv Osasune (1:0), Real Madrida (1:0) i Granade (4:2).

NIGERIJA - TUNIS (NEDJELJA, 20.00), KEC 1,65

Reprezentacija Nigerije odigrala je veoma moćno u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija, ostvarila tri pobjede i primila samo jedan gol. Što se tiče kvaliteta igre, ekipa Agustina Eguavona je izgledala najstabilnije i najraznovrsnije od svih učesnika turnira i ozbiljno se bori za titulu. Super Orlovi su bili dobri u napadu, dali su šest golova protivnicima, pa tu formu žele da nastave i večeras protiv Tunisa u okviru osmine finala Prvenstva Crnog kontinenta. Tunis nije impresionirao u grupnoj fazi, osvojio je samo tri boda i završio treći u Grupi F. Orlovi iz Kartagine uspjeli su da prođu kao jedan od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Tunis je postigao sve golove na turniru u jednom meču, kada je srušio glavnog autsajdera Mauritaniju (4:0).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.