Mozzart za Zvijezdu: Humanitarni tiket obradovao Zeničane

Stigla donacija Udruženju roditelja osoba sa posebnim potrebama

Mozzart za Zvijezdu: Humanitarni tiket obradovao Zeničane

Sponzorski tekst

Članovi Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama Zvijezda iz Zenice doživjeli su lijepo iznenađenje. Zahvaljujući tradicionalnoj akciji kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“, više od 30 porodica usrećila je vijest da im stiže donacija kao znak podrške u radu. Za njih je tipovao poznati glumac iz Srbije, a u „Zvijezdi“ ne kriju oduševljenje ovim gestom.

"Kompanija Mozzart nas je zaista iznenadila. Hvala i njima i glumcu Nenadu J. Popoviću koji je izabrao baš naše udruženje. Ova donacija će nam zaista dobro doći, pogotovo u ovoj besparici kada je veoma teško dobiti bilo kakvu pomoć", kaže Josip Valentić, predsjednik Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama „Zvijezda“, Zenica.

Iz ovog udruženja poručuju da će novac uložiti u uređenje prostorija za rad, obezbjeđenje objekta, plaćanje režijskih troškova, a želja im je da djecu odvedu na izlet u Ajdinoviće gdje imaju bazen i konje za terapijsko jahanje.

To bi im, kažu, mnogo značilo u procesu socijalizacije. A to je samo jedna od njihovih aktivnosti.

Opis nije dostupan.

Naime, udruženje je osnovano 2009. godine s ciljem okupljanja porodica djece sa posebnim potrebama i zajedničkog rješavanja problema ove populacije. Trenutno broje oko 35 članova, odnosno roditelja djece sa posebnim potrebama svih uzrasta.

Za sve njih organizuju radionice dekupaža, slikanja, crtanja, a za roditelje su tu u savjetodavnoj ulozi. Često se sastaju i zajednički podnose inicijative kroz koje se obraćaju nadležnima jer vjeruju da timski mogu lakše da se izbore za veći obim prava ove populacije.

Među članovima su roditelji djece i omladine sa fizičkim i psihičkim smetnjama, a uz njih često u udruženje dolaze njihovi braća i sestre radi zajedničkih radionica i druženja.

Opis nije dostupan.

Udruženje redovno aplicira na projekte koje raspisuje Grad Zenica, a ranije su imali podršku Zeničko-dobojskog kantona, kao i resornog Ministarstva Federacije BiH. Ipak, njihove osnovne potrebe i aktivnosti mahom finansiraju roditelji djece, kumovi i prijatelji udruženja.

Baš zbog toga, posebno ih je ganula činjenica da je regionalni lider u priređivanju igara na sreću prepoznao njihove potrebe i neočekivano im uputio podršku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.