Nastavljena tradicija: Uspješno završen 44. Mozzart ponoćni turnir „Brod 2023“

Za titulu se borila 71 ekipa iz regije 

Nastavljena tradicija: Uspješno završen 44. Mozzart ponoćni turnir „Brod 2023“

Sponzorski tekst

Mozzart ponoćni turnir, 44. po redu, uspješno je završen u prepunoj sali Sportsko-kulturnog centra u Brodu. Za titulu najbolje futsal ekipe borio se 71 tim iz zemlje i regije, a pune tribine navijača bile su im dodatni podsticaj u borbi za golove. Za prestižnu titulu najbolje ekipe u malom fudbalu izborio se domaći tim veterana DM Montaža. Uz pobjedničku, ali i sve ostale ekipe i ove godine bila je kompanija Mozzart i to kao generalni sponzor. 

U uzbudljivom finalu Brođani su, rezultatom 1:0, savladali slovenački Ambrož tim Kamnik. 

A uzbudljivo je bilo i u ostalim kategorijama. Naime, za pehar i nagrade borilo se devet ekipa veterana, 33 seniorske,16 pionirskih i 13 kadetskih timova. 

Titulom najboljeg senirskog tima takođe su se okitili igrači DM Montaža, kod pionira najbolji je bio Fortuna Siti iz Prnjavora, a kod kadeta Futsal Tim –Doborovci. 

Najbolji igrač turnira je Dejan Pavlović iz domaće, pobjedničke ekipe, odakle dolazi i najefikasniji strijelac Cvjetin Pavić, dok je za najboljeg čuvara mreže proglašen Nejc Berzelak iz Ambrož Tima.

Za nagradni fond od 12.000 KM, tokom petodnevnog turnira, u sportskoj, fer plej igri na parketu borile su se ekipe iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije. 

Najboljem timu pripao je pobjednički pehar i novčana nagrada od 7.000 maraka, a drugoplasiranom 2.000 KM. 

Ni najkvalitetnije ekipe u ostalim kategorijama nisu otišle kući praznih ruku, a vrijedne nagrade im je uručio Bojan Petrić, fudbalski as i predsjednik organizacionog odbora turnira.

Organizatori poručuju da su prezadovoljni brojem prijavljenih ekipa i odazivom publike u kojoj su bila i djeca iz vrtića i škola kojima su podijelili besplatne karte, a posebno su oduševljeni podrškom sponzora.

-Kompanija Mozzart je po drugi put uz nas, a ove godine kao generalni sponzor 44. Mozzart ponoćnog turnira. I ove godine smo prezadovoljni saradnjom i veoma zahvalni na podršci. Hvala im što su prepoznali značaj ovog turnira za našu opštinu. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju, a želja nam je ovaj turnir nastavi da traje - kaže Goran Vukojević, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Brod.

O tome koliko je ova sportska manifestacija značajna za Brod, svjedoči činjenica da su tribine bile prepune, a broj ekipa znatno veći nego prošle godine. To organizatorima daje nadu da će, uz prave sponzore, još dugo da igraju kvalitetan mali fudbal u Brodu

Najčitanije iz kategorije