Novi dresovi za klubove u Federaciji

Oprema iz Mozzarta stigla u NK Mladost Brijesnica i NK Pobjeda Tešanjka

Novi dresovi za klubove u Federaciji

Sponzorski tekst

U brojnim klubovima širom Federacije BiH vrijedno treniraju i sanjaju velike fudbalske snove. A ponekad je dovoljan samo mali podsticaj da ih ostvare. Upravo s tim ciljem, na adrese NK Mladost Brijesnica u Doboj Istok i NK Pobjeda Tešanjka u Tešanj stigle su po dvije nove garniture dresova iz Mozzarta. I jednom i drugom timu, ova sportska podrška mnogo znači.

Svakako smo svi oduševljeni Mozzatovom akcijom "Novi dresovi za nove šampione" prije svega što se neko odlučio na ovakav iskorak i ovako značajno pomaže sportske kolektive. Dvije garniture dresova po našoj želji ogroman su vjetar u leđa našem kolektivu i konačno, zahvaljujući ovoj društveno odgovornoj kompaniji, naša ekipa će izgledati puno ljepše na terenima. U ime uprave kluba i mještana Brijesnice puno im hvala na ovako lijepoj gesti koju nikad zaboraviti nećemo- kaže Haris Konjić, član uprave NK Mladost Brijesnica, Doboj Istok.

Fudbalski klub Mladost Brijesnica zajednički je klub dva mjesta- Brijesnice Velike i Brijesnice Male. Zajedničkim snagama trude se da ponude što bolje uslove za trening i takmičenje omladini kako bi ih privukli da se bave sportom.

Opis nije dostupan.

Njihova Mladost osnovana je davne 1948. godine, pa su najstariji sportski kolektiv na teritoriji Općine Doboj Istok. Tim broji preko 90 članova, među kojima je 20 seniora, preko 60 djece u omladinskom pogonu u kategorijama pretpioniri, pioniri i kadeti, te treneri i članovi uprave.

Trenutno se takmiče u Drugoj kantonalnoj ligi, a cilj im je da ovu sezonu završe na prvom mjestu na tabeli i da se vrate se u Prvu kantonalnu ligu. Samo takmičenje u bilo kojem rangu, kažu, finansijski je zahtjevno, pa su im dresovi iz Mozzarta izuzetna podrška koju veoma cijene.

Opis nije dostupan.

Isto poručuju i iz Tešnja. Tamošnji NK Pobjeda Tešanjka dvije godine je stariji od tima iz Brijesnice. Trenutno broje oko 85 članova tima, a njihovu Školu fudbala pohađa preko 40 omladinaca. I njima su novi dresovi vjetar u leđa za nove pobjede. Svaka donacija nam dobro dođe, a pogotovo kada nam stigne iznenada. Zato su momci bili posebno oduševljeni. Zaista su prezadovoljni opremom i ovim lijepim gestom kompanije Mozzart …Hvala na podršci našoj omladini i našem klubu- kaže Dževad Bekrić, sekretar NK Pobjeda Tešanjka, Tešanj.

Dresove su samo za potrebe fotografisanja obukli njihovi kadeti i junori, ali, kako se oni trenutno ne takmiče, za bodove na terenu u novoj opremi boriće se seniori. Seniori su u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona trenutno na 7. mjestu. Želja im je da u narednom periodu u novim Mozzart dresovima uđu ponovo u Drugu ligu Federacije, a u tome će im pomoći podmlađena ekipa.

Opis nije dostupan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi