Osvajač Tour de Francea pijan i drogiran pretukao prostituku

Jan Ullrich uhapšen u Njemačkoj

Osvajač Tour de Francea pijan i drogiran pretukao prostituku

Nekadašnji njemački biciklista Jan Ullrich uhapšen je danas zbog fizičkog napada na prostitutku u Frankfurtu.

Najveći uspjeh 44-godišnjeg Ullricha svakako je bilo osvajanje Tour de Francea davne 1997. godine, ali posljednjih godina očigledno ima velikih problema sa alkoholom i narkoticima.

Tako je Ullrcih i prošlog petka bio uhapšen na Majorki jer je preskočio ogradu svog komšije i toj osobi uputio nekoliko prijetnji. Nedugo nakon toga se ispostavilo da je komšija zapravo njemački glumac i režiser Til Schweiger, bivši prijatelj Jana Ullricha.

Ullrich je se danas ponovo našao u lisicama, ovaj put jer je navodno pretukao prostitutku u jednom luksuznom hotelu u Frankfurtu.

Navodno su Ullrichovi problemi počeli nakon što se razveo od svoje supruge, a njemački mediji izvještavaju da je pod terapijama zbog problema za drogom i alkoholom.

Glasnogovornik njemačke policije je izjavio da je Ullrich bio po dejstvom droge i alkohola prilikom napada na prostitutku, te da ju je fizički napao i povrijedio.

Inače, Ullrich je prvi njemački biciklista koji je pobijedio na Tour de Franceu, a na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine se okitio sa dvije medalje, srebrnom i zlatnom. Ovaj biciklista se u centru skandala našao i 2013. godine kada je priznao da je tokom karijere koristio doping.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi