Počela ljetnja turneja za golmane: Mozzart uz čuvare mreže

Akademija Asmir Begović okupila je 60 mladih golmana

Počela ljetnja turneja za golmane: Mozzart uz čuvare mreže

Sponzorski tekst

Proteklog vikenda stadion Hakija Mršo u Vogošći bio je domaćin dvodnevnog trening kampa za golmane u organizaciji čuvene Akademije Asmir Begović. Time su i zvanično započeli svoju ljetnju turneju koja će širom BIH trajati do sredine jula.

Prvi ovogodišnji ljetnji kamp okupio je oko 60 golmana i golmanica, a organizatori svjedoče da su imali najveći broj prijava do sada. Značaj ove manifestacije prepoznali su i u kompaniji Mozzart, što organizatori veoma cijene. 

-Puno nam kao Akademiji znači što imamo Mozzart za partnera koji je prepoznao kvalitet i rad Akademije, pa se nadamo da će tako biti i u budućnosti. Hvala na sponzorstvu i kontinuiranoj podršci-kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.  

Za talentovane mlade golmane nema odmora. Već narednog mjeseca nastavljaju turneju po Bosni i Hercegovini, a sljedeća je na redu Tuzla (2. juli, stadion Tušanj), nakon koje slijede Bihać (10. juli, stadion Jedinstva) i Konjic (16. juli, stadion Igmana). 

Organizatori poručuju da je cilj turneje da kamp približe mladim ljubiteljima golmanske profesije organizacijom treninga u njihovim gradovima. Učesnici su i polaznici Akademije Asmir Begović, ali i oni kojima će dolazak na kamp biti prvi susret sa golmanskim pozivom. Svi oni imaće priliku da vide šta jedan golman treba da posjeduje, da nauče osnovne vještine, a da bi se na kraju možda odlučili da jednog dana postanu čuvari domaćih i svjetskih mreža. Kvalitet i značaj njihovog rada sa mladim naraštajima i ranije su prepoznali u Mozzartu, pa su im pružili podršku. 

Prijave za ove kampove su još otvorene, a za više informacija zainteresovani mogu da posjetehttp://ab1academy.com/bih-camp-tour-2022/

Akademija Asmir Begović projekat ljetnih kampova za golmane pokrenula je 2018. godine. Od tada, kroz različite forme specijalizovanog golmanskog treninga, prošlo je više od 500 dječaka i djevojčica u više gradova Bosne i Hercegovine, Njemačke i Velike Britanije. Sa polaznicima su do sada radili neki od najboljih golmanskih trenera u Bosni i Hercegovini, a tako planiraju da nastave da rade i u budućnost.