Poznati sudija u središtu seks skandala: Govorio je bolesne stvari i želio je dirati moju stražnjicu
Perilla je rekao i da su neke sudije, koje su pristale na zahtjeve Ruiza, jako napredovali u svojoj karijeri.

Sve u zamjenu za profesionalno napredovanje

Poznati sudija u središtu seks skandala: Govorio je bolesne stvari i želio je dirati moju stražnjicu

E. Oštraković

Jedan od najboljih južnoameričkih sudija, Kolumbijac Oscar Ruiz, optužen je od trojice kolega da je tražio od njih seksualne usluge u zamjenu za profesionalno napredovanje.

On je u svojoj karijeri čak tri puta sudio na Svjetskom prvenstvu i to 2002., 2006. i 2010. godine, a trenutno radi kao instruktor sušenja u FIFA-i.

Trojica sudija, Carlos Chavez, Harold Perilla i Julian Mejia izjavili su kako im je on nudio napredovanje u karijeri, ali je tražio zauzvrat seksualne usluge od njih.

"On me seksualno uznemiravao sve do 2007. godine. Stalno je tražio fizički kontakt. Najgore je bilo u jednoj predsezoni. Govorio je razne bolesne stvari i želio je dirati moju stražnjicu, ali ja sam odbio. Tada su počeli problemi sa njim", rekao je Perilla.

Bivši sudac Mejia rekao je da ga je Ruiz zvao da gledaju zajedno finale Lige prvaka. u jednom momentu Ruiz mu je stvaio ruku na nogu, a Mejia ga je zaustavio. Nakon toga nije čak dva mjeseca mogao suditi niti jednu utakmicu u Kolumbiji.

Osim toga, Perilla je rekao i da su neke sudije, koje su pristale na zahtjeve Ruiza, jako napredovali u svojoj karijeri.

Promo

Top Komentari

Lona
Oštrakoviću pročitaj tekst prije objavljivanja. Instruktor sušenja u FIFA-i.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi