Qatar Airways Klub Lojalnosti- smanjuje do 49% broj Qmilja potrebnih za rezervaciju letova

Članovi sada mogu putovati sa manje Qmilja i bez naknade za karte kupljene Qmiljama

Qatar Airways Klub Lojalnosti- smanjuje do 49% broj Qmilja potrebnih za rezervaciju letova

Sponzorski tekst

Qatar Airways Privilege klub smanjio je do 49% broj Qmilja potrebnih za rezervaciju letova, što je glavni korak u njegovoj transformaciji, u cilju pružanja većih pogodnosti svojim vjernim članovima.

Broj Qmilja neophodnih za rezervaciju letova bit će smanjen za sve članove koji putuju Qatar Airwaysom, i tranzitiraju na najboljem aerodromu na Bliskom istoku, Međunarodnom aerodromu Hamad (HIA), kao i one koji putuju u Dohu ili iz nje u Afriku, Ameriku, Aziju, Evropu i Oceaniju.

Članovi Privilege Cluba koji rezerviraju fleksibilne karte - kojima je potreban dvostruki broj Qmilja - također će imati koristi od ovih smanjenja. Članovi mogu da koriste Qcalculator Privilege Club-a kako bi saznali broj Qmilja potrebnih za letove za željenu rutu kao i izbor kabine.

Prema novom pravilniku, u biznis klasi, broj Qmilja za povratni let iz Sao Paola za Tokio smanjen je za 49%, odnosno sa 391,000 na 200,000 Qmilja, od Aucklanda do Los Angelesa za 45% sa 434,000 na 240,000, od Pariza do Bangkoka za 40% sa 251,000 na 150,000 i od Dohe do Londona za 26% sa 116,000 na 86,000. U ekonomskoj klasi, broj Qmilja za povratni let na relaciji Mumbai – New York smanjen je za 39% sa 131,500 na 80,000 Qmilja.

Glavni komercijalni direktor kompanije Qatar Airways, gospodin Thierrz Antinori, izjavio je: „Qmilje vas sada vode dalje kada putujete sa nama na kartkim, dugim i ultra dugim letovima. Povećali smo njihovu moć kako bismo osigurali da naši cijenjeni članovi Qatar Airways Privilege Cluba budu nagrađeni za svoju lojalnost.

Ovaj korak je dio šire transformacije našeg programa lojalnosti koji je ove godine doživio niz poboljšanja - sa uzbudljivim promjenama koje slijede u narednim mjesecima. Cilj nam je da se etabliramo i učvrstimo kao vodeći program lojalnosti među aviokompanijama na Bliskom Istoku i da budemo među najboljima na svijetu.“

Ranije ove godine, Qatar Airways Privilege Club revidirao je svoju politiku Qmilja kako bi pružio veću fleksibilnost - kada član skupi ili potroši Qmilje, njihov saldo sada važi 36 meseci. Pored toga, Privilege Club je nedavno ukinuo naknade za rezervacije letova sa Qmiljama. Članovi koji rezervišu letove u biznis klasi i dalje će imati besplatan pristup salonu - uključujući i salon Al Mourjan Business Class Lounge na HIA – kao i dodjeljivanje mjesta.

Članovi Privilege Club-a će skupljati Qmilje kada putuju Qatar Airwaysom, članovima oneworld® alijanse, ili sa bilo kojim partnerom aviokompanije. Članovi također mogu da skupljaju Qmilje koristeći Qatar Airways kreditne kartice i kupujući kod Privilege Club partnera. Qmilje se mogu iskoristiti za brojne pogodnosti koje uključuju nagradna putovanja, prelazak u višu kabinu ili dodatni prtljag na letu Qatar Airwaysa, za kupovinu u Qatar Duty Free prodavnicama kao i za letove i hotelski smeštaj kod partnera.

Višestruko nagrađivana aviokompanija Qatar Airways je proglašena “Najboljom aviokompanijom na svijetu” na ceremoniji najboljih svetskih aviokompanija za 2019. godinu organizovano od strane Skytraxa. Ponijela je i titule “Najbolja aviokompanija na Bliskom Istoku”, “Najbolja biznis klasa na svijetu” i “Najbolje sjedište u biznis klasi” kao priznanje za revolucionarno iskustvo biznis klase, Qsuite. Qatar Airways je tako postala jedina aviokompanija koja je pet puta ponijela titulu Skytrax najbolje aviokompanije na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi