Red Bull RapLika: Zbog kiše regionalno finale u petak!

Lokacija ostaje ista

Red Bull RapLika: Zbog kiše regionalno finale u petak!

E. Čaušević

Do događaja koji ljubitelji hip hopa s nestrpljenjem očekuju ostalo je još samo malo, tačnije, dan manje nego što je bilo predviđeno. Naime, usljed velike vjerovatnoće kiše, odlučeno je da se regionalno finale Red Bull RapLike sa subote pomjeri na petak 19. maja, u 20 sati. Lokacija ostaje ista: Soni trg, Tuzla.

Meteorolozi za subotu, kada je prvobitno planirano održavanje regionalnog finala Red Bull RapLike, najavljuju veliku mogućnost kiše. Stoga su organizatori odlučili takmičenje pomjeriti dan ranije, kako bi publici omogućili puni doživljaj i neometan užitak u hip hop spektaklu na otvorenom. Novi termin regionalnog finala je petak 19. maja u 20h.

Lokacija ostaje Soni trg u Tuzli, a ne mijenja se ni ono što je najbitnije: učesnici. Osam najboljih freestyle repera iz BiH, Hrvatske i Srbije demonstrirat će svoje umijeće sklapanja improvizovanih rima i boriti se za titulu najboljeg repera slobodnim stilom.

U finalu će nastupiti Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH; Sultan i Krljo iz Hrvatske; te Mali Princ, Samuraj Krek i VeB iz Srbije. U žiriju sjede Brano (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz) i Celo 385 (Azzlackz), voditeljica je popularna Sajsi MC, dok je za muziku zadužen DJ Soul.

Ulaz na takmičenje je slobodan, kao i na afterparty u cafe baru Sloboda. Za učesnike regionalnog finala, pored glavne nagrade, predviđena je i nagrada koju dodjeljuje Buzz Sneaker Station.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi