"Spider-Man: Novi svijet" obara rekorde gledanosti

Animirani spektal studija Sony

"Spider-Man: Novi svijet" obara rekorde gledanosti

E. Čaušević

Nova animirana filmska ekranizacija o avanturama jednog od najpopularnijih stripovskih junaka oborila decembarski rekord na američkim kino blagajnama!

„Spider-Man: Novi svijet“, animirani spektal studija Sony koji rediteljski potpisuju Phil Lord i Christopher Miller, kreativni umovi koji stoje iza hitova Lego film i 21 Jump Street, proteklog je vikenda osvojio prvo mjesto na američkoj top listi sa najvećim decembarskim otvaranjem jednog animiranog filma svih vremena.

Sa rezultatom od 35,4 miliona dolara „Spider-Man: Novi svijet“ ostvario je najveće trodevno otvaranje animiranog filma u decembru svih vremena. To je sjajan početak prikazivanja filma koji je proteklog vikenda otvoren i u svim BH kino dvoranama u Svjetskoj premijeri i koji će imati dugo i plodonosno prikazivanje u toku praznične sezone i nakon toga kako u svijetu tako i u domaćim kino dvoranama. Film je dobio pozitivne reakcije publike i kritike dolazeći na repertoar sa ocjenom A+ na CinemaScore web stranici od publike na dan otvaranja. Na svijetskim kino blagajnama „Spider-Man: Novi svijet“ je ostvario dodatnu zaradu od 21 milion dolara gdje se izdvajaju rezultati u Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji, Rusiji te Australiji.

Najpoznatiji čovjek-pauk, u svim svojim verzijama i oblicima, upliće nas u potpuno novu paukovu mrežu i uvodi u potpuno novi svijet u kojem sve ono što smo mislili da znamo o ovom omiljenom Marvelovom junaku, ispostavlja kao zabluda.

Za potrebe sinkronizacije animiranog filma Spider-Man: Novi svijet, koji se u svim BH kinima u originalnoj titlovanoj te u sinhronizovanoj verziji u 2D i 3D formatima počeo prikazivati u svim formatima i u originalnoj titlovanoj verziji u 2D i 3D formatima okupljena je cijela plejada vrhunskih glumaca, voditelja, muzičara ali i youtubera iz regiona koji će svojim glasovima i glumačkim izvedbama ovaj animirani hit, osim starijoj ekipi, približiti i nešto mlađoj publici. Zbog njihove fantastične izvedbe i oni malo stariji će sigurno poželjeti pogledati upravo ovu animiranu verziju filma.

Ekipa glumaca iz regiona u svojim animiranim likovima garantuje vrhunsku akciju i odličan humor. Svaki glumac je bitan jer u ovom Spider-Man svijetu Spider-Man više nije solo igrač i ovaj put više njih nosi masku. Spremite se na veliko iznenađenje.

„Spider-Man: Novi svijet“ od proteklog vikenda prikazuje se u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony. u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću, Ekran u Zenici, te Andrićgrad u Višegradu, te kinima u Prijedoru, Trebinju, Maglaju, Foči i Busovači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi