U petak izvlačenje za street basket turnir "Pan 3 na 3"

Prijavile se 22 ekipe

U petak izvlačenje za street basket turnir "Pan 3 na 3"

E. Škorić

Street basket turnir "Pan 3 na 3" igra se od 20. do 22. jula u parku Hastahana u Sarajevu u okviru manifestacije "Ljeto u Hastahani".

Najbolji tim očekuje vrijedna novčana nagrada u iznosu od 1. 500 KM. Tu su još i nagrade za najboljeg šutera trica i za najboljeg u zakucavanju, kao i obilje nagradnih igrica za publiku koja će bodriti svoje favorite.

Prvi sarajevski „Pan 3 na 3“ street basket turnir igrat će se na obnovljenom košarkaškom igralištu parka Hastahana. Obnovu terena podržala je kompanija Carlsberg BH, koja učestalo ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture u lokalnim zajednicama.

Izvlačenje počinje u petak u 18 sati, a nakon toga bit će odigrane sve kvalifikacione utkamice.

Utakmice osmine finala igraju se u subotu, kada će biti održano takmičenje u šutiranju za tri poena, a u nedjelju su predviđene utakmice četvrtfinala, polufinala , takmičenje u zakucavanju i naravno finale "Pan 3 na 3" turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi