Veliko finale u nedjelju u sarajevskom Metalcu

Neymar Jr's Five

Veliko finale u nedjelju u sarajevskom Metalcu

O. Lekić

Bosna i Hercegovina je i ove godine domaćin prestižnog turnira Neymar Jr's Five, koji ima posebna pravila koja je osmislio napadač katalonskog tima kako bi mladima učinio fudbal još zabavnijim.

Kvalifikacije ovog prestižnog nogometnog turnira održane su proteklog vikenda u Sarajevu i Tuzli. U glavnom gradu BiH takmičili su se timovi iz grada domaćina i iz Mostara, dok su se u gradu soli nadmetali nogometaši iz Tuzle i  Banja Luke. 

U velikom finalu koje će se održati u nedjelju 21. maja u Sarajevo takmičit će se 12 ekipa (po šest iz oba grada) koje su izborile plasman u završnicu, a finale će se održati u kultnom sarajevskom Metalcu.

U gradu na Miljacki prvo mjesto osvojila je ekipa ''Pofalićki'' koja je u finalu savladala ekipu ''Readinga'' rezultatom 2:0. Osim ove dvije ekipe u polufinalu su nastupali timovi ''Fare'' i ''Boca Seniorsi'', a veliko finale osigurali su ''Linex'' i  ''Zemboni''.

U Tuzli je ekipa ''Cirkus'' dotakla vrh, a u finalu su savladali ''Jom Hrasno'' rezultatom 1:0. Plasman u polufinale u Tuzli su dokučili ''Crvenjaši'' i ''Sput'', a u Sarajevu će nastupati i timovi ''Proljetani'' i ''Power''.

Inače, Neymar je prošle godine pokrenuo globalni turnir u malom nogometu 5 na 5. Na ovogodišnjem turniru mogu se prijaviti dvije osobe starije od 25 godina po ekipi, što ranije nije bilo dozvoljeno.

Utakmice traju 10 minuta. Ekipa koja primi gol ostaje i bez jednog igrača, tako da treba puno trke i tehnike kako bi se ta ekipa rezultatski vratila u igru. Prošle godine učestvovalo je 500 igrača iz svih krajeva BiH. Tada je pobjedu u sarajevskom Metalcu odnijela ekipa Hjumanga Danga iz Tuzle. Oni su u konkurenciji 16 ekipa pokazali najviše i zasluženo dotakli vrh. Na turniru u Brazilu plasirali su se među 16 najboljih ekipa svijeta.

U nedjelju, 21.5.2017. godine u sarajevskom Metalcu održat će se bh finale Neymarovog turnira sa početkom u 10h u jutro, a negdje iza podne očekuje se i proglašenje bh pobjednika, tima koji će putovati u Brazil na svjetsko finale. Ulaz u Metalac za gledaoce je slobodan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi