Spektakl u Hercegovini – Kompanija Mozzart otvara teren Tijana Bošković

Prvi put u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ čast će biti ukazana nekom iz svijeta odbojke

Spektakl u Hercegovini – Kompanija Mozzart otvara teren Tijana Bošković

Sponzorski tekst

Otkako je kompanija MOZZART 2014. godine krenula u akciju „Sto terena za jednu igru“ obnovljeni su i rekonstruisani brojni košarkaški tereni širom Srbije. Napravljena su i neka multifunkcionalna igrališta sa namjenom i za mali fudbal, rukomet... A velika akcija se u posljednje vrijeme proširila i u Republiku Srpsku gdje su otvoreni moderni tereni u Banjaluci i Doboju. 

Ukupno je kompanija Mozzart do sada rekonstruisala 88 terena i akcija se polako bliži kraju.

A sljedeći teren će biti po mnogo čemu specijalan. Baš poput sportistkinje čije ime će nositi.

U hercegovačkoj opštini Bileća kompanija MOZZART, u saradnji sa lokalnim vlastima, će u ponedeljak 6. septembra svečano otvoriti teren „Tijana Bošković“ u čast najboljoj odbojkašici svijeta koja je ponosna Bilećanka i ne zaboravlja svoj rodni kraj, što je pokazala brojnim humanitarnim akcijama i plemenitim gestovima.

Potpuno rekonstruisano multifunkcionalno igralište sa koševima, golovima za rukomet i fudbal, novim tribinama i po prvi put u našoj akciji – odbojkaškim terenom i rekvizitima za odbojku.

Ako je neko zaslužio da dobije prvi odbojkaški teren u našoj akciji, onda je to svjetski broj jedan – Tijana Bošković. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću i najbolja odbojkašica svijeta nekako idu jedno uz drugo...

Oglasi

„Stvarno sam oduševljena idejom kompanije Mozzart i želim da se zahvalim za ovaj divan gest i investiciju. Iskreno, kada ste mi poslije Olimpijskih igara najavili mogućnost otvaranja terena, bila sam oduševljena, iako nisam bila ubjeđena da će to sve uspjeti da se organizuje za tako kratko vrijeme. Čestitam na brzini i operativnosti, zaista sam oduševljena. Stvarno ste vrhunski tim. Ovo je velika stvar za Bileću, ali i za odbojku kao sport jer ste prepoznali uspjehe koje pravi naša reprezentacija. O tome govori i sponzorski ugovor koji ste nedavno potpisali sa našim Savezom“, kaže Tijana Bošković. 

Tijana je prve korake napravila u lokalnom ŽOK Hercegovac poslije čega je krenula u odbojkaški visine i došla do jednog od najboljih klubova svijeta – turskog Ezačibašija. U reprezentaciju Srbije je ušla sa 17 godina na SP 2014. godine, a od 2015. se ni sa jednog velikog takmičenja nije vratila bez medalje. Kao udarna igla je predvodila Srbiju do dva evropska i jednog svjetskog zlata, te srebra i bronze na Olimpijskim igrama. Na većini takmičenja je osvajala nagradu za MVP igrača ili najboljeg korektora.

Od gromova iz hercegovačke ljevice protivnicima nema spasa i Bošković je sa 24 godine, već sada, ubedljivo najveći sportista kojeg su dali Bileća i Hercegovina. A suvjereno gazi i ka statusu najbolje srpske odbojkašice svih vremena. I zašto ne reći, jedne od najboljih u istoriji ovog sporta. U njene odbojkaške vještine se uvjeravamo i ovih dana na EP u Beogradu gdje sa uspjehom predvodi reprezentaciju Srbije ka odbrani kontinentalne krune.

Tijana će poslije EP odmah pohitati ka svojoj Bileći kako bi prisustvovala svečanom otvaranju terena na koje će doći brojne zvanice i njeni sugrađani. Ceremoniju otvaranja će obilježiti revijalnom utakmicom protiv tima koji će predvoditi njena sestra Dajana, a vještine na novom terenu će pokazati i najmlađi fudbaleri, košarkaši, odbojkašice...

Cijeli događaj će imati i humanitarni karakter jer će kompanija MOZZART i Tijana organizovati takmičenje „Humanitarni servis“ u kojem će gledaoci moći da se oprobaju u odbojkaškim vještinama i da na taj način obezbijede donaciju kompanije MOZZART.

Biće tu i još iznenađenja... Kako za Tijanu, tako i za sve ostale posjetioce... Na Bilećanima je da se okupe u što većem broju i da uveličaju doček svojoj najpoznatijoj sugrađanki. A nadamo se da će multifunkcionalni teren, koji se nalazi 50 metara od zgrade u kojoj je Tijana odrasla, iznjedriti neke nove sportiste i šampione koji će krenuti njenim stopama.  

 

Promo

Top Komentari

adonii
Sta ona kao odusevljena nek joj ga naprave u Srbiji,a ne u BiH...Koji ce nama k.... teren po njenom imenu i prezimenu...all stvarno...jell doprinijela nesta BiH ili Srbiji?!?!?!?!?!,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi