Šampion ni sam ne zna kako je danas živ: Potresni snimak pokazuje da ga je samo čudo spasilo

Šampion ni sam ne zna kako je danas živ: Potresni snimak pokazuje da ga je samo čudo spasilo

E. Škorić

Matt Wilkinson je profesionalni australski surfer koji je bio na meti velike ajkule, ali je preživio.

Najopasniji morski predator poznat je po tome što napada ljude, pa se odjednom stvorio u blizni australskog surfera - šampiona, koji je bio na dasci u moru u blizini grada Belina.

Ajkula je u jednom trenutku krenula prema Mattu, no na njegovu sreću promijenila je u posljednjem trenutku pravac. Da nije, teško da bi Matt imao priliku da okači ovaj video na Instagram, kojeg su usput rečeno snimili s dronom spasioci na plaži.

Spasioci sa plaže vjeruju da je zvuk drona možda i jedini razlog zbog kojeg se ajkula povukla.

Matt je kazao da je obavijestio suprugu o svemu prije nego što je vidjela snimke na internetu, a također je istakao da će vjerovatno dobiti "zabranu" ulaska u vodu neko vrijeme.

Život je ipak najvažniji.

Top Komentari

ryan.giggs
Hahaha... Kakav bull****.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi