Bh. tim stigao u Rio

Doputovali u Brazil

Bh. tim stigao u Rio

M. Šljivak

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine stigao je Rio de Janeiro gdje će nastupati na Olimpijskim igrama koje će se u tom brazilskom gradu održati od 5. do 21. augusta.

Uz dosta problema bh. tim je stigao u Rio. Imali su problema s promjenom avionskih kompanija, ali su na kraju uspješno sletjeli u Brazil.

Na Olimpijskim igrama, gdje se nadamo i prvoj medalji na najvećem sportskom takmičenju, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati:

Amel Tuka, Lucia Kimani, Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer (atletika), Damir Džumhur i Mirza Bašić (tenis), Larisa Cerić (judo), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

Najveća uzdanica je svakako Amel Tuka koji će u trci na 800 metara pokušati donijeti prvu medalju za BiH, nakon što je to učinio i na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi