Četvrti dan FIS Gol turnira: Veterani pokazali efikasnost

Sjajni mečevi uz majstorije

Četvrti dan FIS Gol turnira: Veterani pokazali efikasnost

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Izvještaj sa četvrtog dana FIS Gola počet ćemo veteranima, s obzirom na to da su u tri utakmice viđena čak 24 pogotka.

Najviše ih je bilo u duelu između Čengić Vile i Auto Bissa, koji je završen rezultatom 8:2. Ekipu Čengić Vile, koja je po imenima možda i najveći favorit za osvajanje naslova u veteranskoj konkurenciji, do prve pobjede vodili su Zajko Zeba, Samir Duro, Adnan Kadrić i majstor malih terena Almir Turković.

Auto Biss gotovo da i nije imao šanse protiv spomenutih igrača, koji su demonstrirali snagu postigavši čak osam pogodaka.
Zanimljivo je bilo i u duelu Julius Meinla i Starog Grada, koji je završen 4:4. Julius je golovima Ligate (dva) i Bjelice vodio sa 3:0, pa i 4:1, ali je Stari Grad uspio poravnati na 4:4.

Ipak, uprkos tome, iz ove grupe dalje idu Julius i FK Sarajevo, a zanimljivo je da su sve tri meča završena remijem, pa je na kraju odlučivala gol-razlika. Julius je prvi sa devet datih golova, Sarajevo drugo sa osam, a Stari grad posljednji sa sedam postignutih pogodaka.

I na kraju, ViK je sa 4:2 savladao BH Telecom, koji se na ovaj način oprostio od daljeg takmičenja, dok VIK ide dalje.
Kod seniora, briljirao je Nijaz Mulahmetović, koji je za svoj Zamm MC postigao tri pogotka u pobjedi nad ekipom Twin Cakesa. Nekadašnji kapiten bh. futsal selekcije i MNK Centar, sam je pobijedio protivnika i tako svoju ekipu poveo ka prolasku dalje.
Isto to je uradio i Vedad Kovač, koji je postigao dva pogotka za pobjedu Paja Taxija protiv Sensua. Na kraju je bilo 2:1, iako su oba golmana imala mnogo posla.
CIty Park je iznenadio favorizovanu ekipu Al Hanna Apoteka i savladao ih je 3:2, uz pogotke Podbičanina, Fočića i Neradina, dok je Pekara Zlatno zrno stigla i do druge pobjede u seniorskoj konkurenciji, nakon što je bila bolja od vrlodobre ekipe Senigora, koju je i u ovoj utakmici napustila sreća.

FIS GOL, ČETVRTI DAN

SENIORI

SENIGOR - PEKARA ZLATNO ZRNO 0:2
(Tadić, Jokić)

ZAMM MC - TWIN CAKES 3:0
(Mulahmetović 3)

PAJA TAXI - SENSU 2:1
(Kovač 2 - Ad. Mekić)

CITY PARK - AL HANNA APOTEKE 3:2
(Fočić, Podbičanin, Neradin - Merdžanić, Mulaosmanović)

VETERANI

ČENGIĆ VILA - AUTO BISS 8:2
(Zajko 2, Duro 2, Kadrić 2, Turković, Ahmetspahić - Džano 2)

JULIUS MEINL - STARI GRAD 4:4 (penalima 6:7)
(Ligata 2, Arsenijević, Bjelica - Fejzagić 2, H. Karamehmedović, A. Karamehmedović)

BH TELECOM - VIK 2:4
(Avdić, Karić - Rokša, Muminović, Omeragić, Čampara)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi