Christopher J. Petty održao predavanje studentima

Christopher J. Petty održao predavanje studentima

A. Beganović

U okviru Projekta promocije olimpijskih vrijednosti jučer je general NATO Štaba Sarajevo Christopher J. Petty održao predavanje studentima Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

General Patty je u svom obraćanju ukazao na vezu između važne misije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i misije NATO Štaba u Sarajevu, a koja se odnosi na jačanje državotvornosti i rada važnih institucija na nivou BiH.

Kao jedan od najboljih primjera institucije koja je u službi svim građanima BiH, general Patty je naveo Oružane snage BiH koje funkcionišu na principu vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja, što zapravo predstavlja temeljne olimpijske vrijednosti. General Patty je iskoristio priliku da sa mladim ljudima podjeli nekoliko važnih životnih savijeta a to su da strijeme ka većim životnim vrijednostima, da uvijek daju više nego što dobiju, te da se trude da žive olimpijske vrijednosti.

Studentima su se obratili i dekan FASTO-a prof.dr. Nusret Smajlović, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Rađo, kao i generalni sekretar OK BiH mr.sci. Said Fazlagić, a uposlenik OK BiH Bojan Železnik je održao predavanje o suštini olimpijskih vrijednosti.  

Ovo je drugo u seriji od pet predavanja koje, uz pomoć NATO Štaba Sarajevo organizuje Olimpijski komitet BiH, naredna predavanja će se održati na fakultetima ostalih gradova u BiH.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.